Scopul: Îmbunătăţirea calităţii procesului didactic educaţional în grădiniţele din satele Zguriţa, Cotova şi Ţepilova.

Grupul ţintă: ≈ 72 de copii ai grădiniţei din s. Zguriţa; 80 de copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 7 ani din s. Cotova; 100 de elevi ai şcolii din Ţepilova, dintre care 15 din familii social vulnerabile, iar 8 cu dizabilităţi.

Scurtă descriere şi activităţi desfăşurate: Grădiniţele şi şcolile reprezintă instituţii sociale de o importanţă majoră. Din păcate, situaţia economică a satelor actualmente, nu permite autorităţilor locale să asigure viitoarei generaţii condiţiile optime pentru o dezvoltare armonioasă. Dat fiind faptul că Proiectul a fost aprobat mai târziu decât a fost preconizat, beneficiari direcţi ai acestuia au fost copiii de la grădiniţa din Zgurița şi cei de la grădiniţa “Sf. Stelian” din s. Costeşti, r. Ialoveni.

Proiectul a permis procurarea, transportarea şi instalarea echipamentelor şi amenajarea locurilor de joacă. Iar personalul responsabil din aceste instituţii a organizat activităţi de timp liber, competiţii şi evenimente pentru o bună dezvoltare fizică a copiilor şi tinerilor.La data de 30 august, atunci când am mers în nordul ţării în cadrul Campaniei “Ajută clopoţelul să sune pentru fiecare copil”, am trecut şi pe la grădinița din s. Zgurița. Inaugurarea terenului de joacă din s. Costeşti, r. Ialoveni, a avut loc la 2 septembrie, atunci când copiii s-au adunat din nou în curtea grădiniţei, după aventuroasa vacanţă de vară. Nu am fi putut absenta într-o zi atât de importantă în viaţa acestor micuţi, dat fiind faptul că ei sunt cei mai tineri parteneri şi voluntari ai noştri: ei au prezentat concerte pentru bătrânii de la Azilul Republican pentru Invalizi şi Pensionari, precum şi în faţa elevilor de la Şcoala-internat nr. 5 pentru copii cu dizabilităţi mentale din Chişinău. Copiii au fost încântaţi de leagănele şi toboganele noi, educatoarele reuşind cu greu să-i adune în sălile de studii.

Rezultate: Spaţiile de joc au fost amenajate şi sunt utilizate conform destinaţiei.