Highslide for Wordpress Plugin

Acasă

O perspectivă de viitorO perspectivă de viitor

În anul 2017 AO ”Filocalia” a celebrat 11 ani de activitate. Anul acesta – 2018 - am decis să facem o evaluare generală a activităților organizației, dar și lecții învățate pentru a identifica perspective de viitor. În acest proces am fost ajutați de către 2 tineri studenți în Belgia care au decis sa ia exemplul Filocaliei pentru proiectul legat de organizații caritabile pe care îl fac în cadrul Masteratului lor. Damian Gallucci și Alexandra Orlova au efectuat o vizită de 10 zile în Republica Moldova pentru a se familiariza îndeaproape cu activitățile, rezultatele, succesele… »

O zi de zâmbete în satul Cotiujenii MariO zi de zâmbete în satul Cotiujenii Mari

O zi însorită de vară, o localitate frumoasă cu oameni harnici și binevoitori, inundată de verdeața unor copaci seculari. Este vorba de satul Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești. Anume aici, împreună cu echipa AO "Filocalia", au venit oameni de bună credință care au solicitat să li se păstreze anonimatul. Oaspeții au venit cu daruri pentru 52 de copii din 12 familii social-vulnerabile. Gestul de caritate a fost făcut în memoria părinților acestor filantropi. Împreună cu tradiționalul colăcel și o lumânare de pomenire, copiii au avut parte de cuvinte calde de îngrijire, de pachete… »

În lumea frumosuluiÎn lumea frumosului

Şi dacă “Filocalia” înseamnă “iubire de frumos”, duminică, după Sfânta Liturghie, copiii de la Centrul Social “ Sf. Filaret Cel Milostiv” din com. Costești, r. Ialoveni au plecat la Chişinău în lumea frumosului. Mai întâi au vizionat şi chiar au participat la spectacolul “Cenușăreasa” - o adevărată lecţie a modestiei smerite şi a hărniciei. După spectacol au făcut şi fotografii împreună cu actorii. Călătoria prin lumea frumosului a continuat la o expoziţie impresionantă de straie populare desfăşurată la Palatul Republicii. ”Fără tradiții nu există… »

Încheierea cursurilor de Artă CulinarăÎncheierea cursurilor de Artă Culinară

În perioada octombrie 2017 - iunie 2018 în cadrul Centrulul de Creaţie pentru Copii şi Tineret „Sf.Filaret cel Milostiv” de pe lângă biserica „Sf.Nicolae” din com. Costeşti, r. Ialoveni, s-au desfăşurat cursuri de Artă Culinară. Circa 25 de copii au învăţat de la profesoara Lidia Bivol etica servirii, reţete culinare, „secrete” ale gustărilor de desert şi alte lucruri utile pentru viitor. Au fost echipaţi cu şorţuleţe speciale şi bonete de bucătar, pe care mai apoi le-au primit în dar. Au avut lecţii practice și au fost ei înșişi micii bucătari ca de fiecare dată… »

[→YD Recent Posts Widget]

Print Friendly Get a PDF version of this webpage

 

Ultimele Noutăţi