Highslide for Wordpress Plugin

Archive for ianuarie, 2013

Campania Craciun

Totaluri ale campaniei “Fii solidar cu Moş Crăciun”

Ne bucurăm nespus de mult atunci când reuşim prin campaniile noastre să ajutăm mai mulţi beneficiari decât ne planificăm iniţial. „Fii solidar cu Moş Crăciun” a fost o campanie organizată în perioada 19.11.2012 – 19.01.2013, cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi a avut ca scop colectarea de donaţii sub orice formă pentru copii şi bătrâni social vulnerabili din mai multe localităţi rurale ale republicii, dar şi pentru copiii cu dizabilităţi fizice şi mentale de la Centrul Comunitar pentru Copii şi Tineri din capitală, şcoala specială pentru copii hipoacuzi din Hârbovăţ şi din şcoala auxiliară internat nr. 5 din Chişinău.

Voluntari 2012

FILOCALIA RECRUTEAZĂ NOI VOLUNTARI!


Dacă eşti tânăr, ai multă energie şi ai o inimă mare, Asociaţia Obştească „Filocalia” te cheamă în echipa sa de VOLUNTARI!
Oricine poate să devină voluntar şi să aducă o contribuţie, cât de mică, la lumea care ne înconjoară. Important este doar să iţi doreşti acest lucru!

Singera 1

Ultima destinaţie a campaniei „Fii solidar cu Moş Crăciun”

S-ar părea că sărăcia fuge spre satele mai îndepărtate de capitală, spre satele uitate de lume, dar nu este aşa. La 18 ianuarie am dus colete cu donaţii familiilor social vulnerabile din Sângera. Aici am văzut şi case departe de a putea fi numite modeste, dar am văzut, în contrast, şi case care par să fie îmbătrânite de secole şi gată să cadă peste copiii zglobii care locuiesc în ele. Tocmai spre aceşti copii ne-am îndreptat noi cu daruri şi bunăvoinţă în miez de ianuarie. Pe unii i-am găsit zâmbitori şi sfioşi, pe alţii – curioşi şi entuziasmaţi, dar pe alţii i-am găsit răniţi de petardele explodate în noaptea de la răscrucea anilor.

Zgurita 01

Moş Crăciun la nordul ţării

Pe 17 ianuarie echipa AO “Filocalia” cu maşina plină da cadouri a mers spre nordul Moldovei, unde drumurile erau înzăpezite, iar gerul ne pişca necruţător de obraji. Prima noastră destinaţie a fost satul Zguriţa, unde am adus multe cadouri familiilor cu mulţi copii. Anume copiii, prin zâmbetele lor sincere de mulţumire, conferă adevărata valoare acţiunilor noastre de binefacere.

lo

Amenajarea spaţiilor de joc şi de petrecere a timpului liber pentru copiii cu dizabilităţi mintale din Şcoala auxiliară-internat Nr. 5

Scopul: Amenajarea locurilor de joacă şi a zonelor de petrecere a timpului liber pentru elevii școlii.

Grupul ţintă: 85 de copii din cadrul instituţiei

Perioada de desfăşurare: 01.03.11 – 29.02.12

01

Cu colindatul la Penitenciarul nr. 2 din Lipcani

“Pe podele de nuiele duc copii-n palmă stele/ Să le lase pe la case unde-s gazdele miloase” Astfel începe un frumos colind care ne-a tot bucurat sufletele în acestă perioadă. Nu pe podele de nuiele, ci prin nămeţi, şi nu cu stele, ci cu daruri şi bucate de casă, am pornit pe data de 2 ianuarie spre nordul ţării, să-i colindăm pe minorii de la Penitenciarul nr. 2 din Lipcani.

01

Mos Craciun in vizită la copii din Costesti, Ialoveni

Pe ultima sută de metri ale anului 2012, la 30 decembrie, sania lui Moş Crăciun al “Filocaliei”s-a îndreptat spre satul Costeşti, r. Ialoveni, unde la centrul social “Sf. Filaret cel Milostiv” s-au adunat 30 de copii frumoşi, dornici de a primi daruri. Poeziile şi colindele au umplut mansarda centrului social şi tare l-au mai bucurat pe Moş Crăciun şi pe Crăciuniţă.