Highslide for Wordpress Plugin

Archive for februarie, 2013

primavara pe geam 2

Vino și vezi primăvara mea!

La 27 februarie, în ultimele zile ale iernii, AO ”Filocalia” a participat la un eveniment deosebit. Fiind invitați de noii noștri parteneri și prieteni – ”Centrul de susținere în business pentru nevăzători” (www.csbn.md) – am încercat să arătăm primăvara văzută de copiii cu nevoi speciale.

01 C

O zi de poveste cu copiii din s. Coşniţa, r. Dubăsari

La 24 februarie 2013, echipa AO „Filocalia”, împreună cu 10 voluntari devotaţi a mers peste Nistru, la dragii noştri prieteni – copiii din familii social vulnerabile din s. Coşniţa, r. Dubăsari.
21 de pici ne aşteptau la Centrul social „Casa speranţei”, unde urma să aibă loc o activitate deosebită atât pentru noi, cât şi pentru beneficiarii noştri.

Ajuta un bunic sa zimbeasca

Lansarea campaniei „Ajută un bunic să zâmbească”

În perioada 20 februarie – 20 martie 2013, “AO FILOCALIA” va desfăşura o Campanie de colectare a ajutoarelor materiale sub orice formă (produse alimentare nealterabile, produse igienice, haine, donaţii de orice fel etc) pentru persoanele în etate solitare şi cele cu dizabilităţi, cu genericul „Ajută un bunic să zâmbească”.

Ludoterapie 01

Terapia prin joc pentru copiii cu nevoi speciale din Internatul nr.5

De mai multi ani AO “Filocalia” menține legături strânse cu școala auxiliară internat nr. 5 din Chișinău. În noiembrie 2011, în incinta instituției a fost amenajată o cameră de joc, unde copiii cu dizabilități mentale au posibilitatea să participe la lecții de ludoterapie (terapia prin joc), dezvoltându-și abilitățile de bază. Tot atunci a fost creată o echipă de voluntari special instruiți, care urmau să se ocupe cu aceștia.

H01

Ne pregătim de Mărțișor împreună cu copiii de la școala specială internat din Hârbovăț

La 06 februarie noi, cei din echipa ”Filocalia” împreună cu dragii noștri voluntari, am petrecut o zi creativă de suflet cu copii și adolescenți din școala internat pentru copii hipoacuzici din s.Hârbovăț, r. Călărași. Prima impresie este că școala se află la un capăt de lume, uitată de toți, la răscruce de drumuri, în mijloc de codri. Dar când ne-am apropiat de intrarea instituției, am vazut multe fețe zglobii și zâmbitoare pe la geamuri. Ne-au întâlnit copii și profesori care nu par a fi prea des vizitați de cineva.