Highslide for Wordpress Plugin

Archive for martie, 2013

IMG_2118

Vizita de suflet la bătrânii din s. Costeşti, r. Ialoveni

La 18 martie am decis să mergem cu colete alimentare şi pe la bătrânii din s. Costeşti, r. Ialoveni. 12 case pustii cu câte o pereche de ochi trişti ne-au întâlnit în acea zi. Ca şi toţi cei pe care i-am vizitat până acum, bunicii din această localitate erau singuratici şi trişti. Voluntarii noştri au încercat să le mai aline suferinţa printr-o vorbă de încurajare, un zâmbet şi câteva daruri adunate în cadrul campaniei „Ajută un bunic să zâmbească”.

Hirbovat 1

Să învăţăm şi un alt limbaj!

Ideea clasificării omului fericit în structura unui resort limitat de teoriile impuse în prealabil de oamenii prea raţionali mi se asociază întotdeauna cu procesul de plonjare în extrema inaccesibilului. Incapacitatea atribuirii unui calificativ al fericirii în funcţie de prezenţa sau de lipsa unor factori extra, dominanţi în mecanismul vital, ne-au confirmat-o copii hipoacuzi, cu un limbaj al lor, de la şcoala-internat din Hârbovăţ, vizitaţi de echipa ’’Filocalia’’ în după-amiaza zilei de 15 martie.

Draguseni 01

Zâmbete pentru bătrânii din Drăguşeni, r. Străşeni

Vineri, 15 martie, împreună cu mai mulţi voluntari, le-am făcut o surpriză unor persoane aflate în dificultate. Această vizită la bătrânii neajutoraţi a fost prima mea experienţă de felul acesta. Să fiu onestă, am trăit o mulţime de emoţii, pe care e greu să le explici prin cuvinte. Fiind pregătită să văd unele lucruri neplăcute , totuşi realitatea a fost mult mai dureroasă şi dificilă decât am presupus.

Linella 1

Corul de copii din satul Costești (r. Ialoveni) în ospeție la ”Linella”

Rețeaua națională de magazine ”Linella” a devenit un partener de încredere al organizației ”Filocalia”. La 14 martie, directorul ”Linella”, dl Nicolae Pojoga, a împlinit frumoasa vârstă de 35 de ani și angajații, cunoscând firea sa altruistă și știindu-l un adevărat creștin, au decis să-i facă un cadou mai special. Au invitat (apelând la AO ”Filocalia”) 18 copii din familii social vulnerabile care cântă în corul bisericesc din satul Costești, pentru a-i cânta un ”Mulți ani trăiască”.

Int 01

Săptămâna albă la Școala-internat nr.5 din Chișinău

În această săptămână, într-o zi însorită de 13 martie, am hotărât să facem o vizită copiilor de la Școala auxiliară internat nr. 5 din capitală. Am mers la ei cu un program distractiv, dar totodată și informativ – despre obiceiurile din săptămâna albă în 3 țări ale lumii: Rusia , Germania și Moldova.

483685_529490253761019_670979233_n

Ajută un bunic SĂ ZÂMBEASCĂ! (vizita la Cotiujenii Mari)

De Ziua Internațională a Femeii, echipa și câțiva voluntari ai AO “Filocalia” – frații Ursachi Alexei și Mihaela, Bejan Doina și subsemnata Moloman Cristina, in cadrul Campaniei ”Ajuta un bunic sa zâmbească”, desfășurată în perioada 20.02 – 07.03, au hotărât sa le facă o mica sărbătoare și sa aducă soarele în casele mai multor persoane social vulnerabile din satul Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești. Îi mulțumim pentru ajutor financiar lui Corneliu Calancea – un băiat cu inimă mare, care, deși este plecat din Moldova, nu uită de greutățile întâmpinate de bătrânii noștri.

Un zâmbet pentru bătrânii de la Coșnița

Echipa ”Filocalia” se deplasează în satul Coșnița, r. Dubăsari, cu o plăcere deosebită. În primul rând, pentru că aici îi avem pe prietenii noștri – beneficiarii Centrului social ”Casa speranței”. La 7 martie, în ajunul Sărbătorii Internaționale a Femeii, am decis, împreună cu 5 voluntari devotați, să mergem în această localitate cu mai multe activități. Am pregătit și un dar pentru Centrul social – 2 panouri cu fotografii adunate de-a lungul anilor de activitate a Centrului.

DSC_0050

AO ”Filocalia” a recrutat noi voluntari

După 2 săptămâni de recrutare, AO ”Filocalia” a ales candidații pentru un training de două zile cu genericul ”Aspecte de implicare a voluntarilor într-un serviciu social”. Trainingul de inițiere a voluntarilor a avut loc la 2–3 martie 2013. Președinta organizației, dna Larisa Ciobanu, i-a salutat pe toți și i-a dăruit fiecăruia câte un mărțișor– simbol al primăverii și a unui nou început, iar managerul PR al organizației, Corina Erșov, a făcut o prezentare generală a activităților „Filocaliei”.