Highslide for Wordpress Plugin

Archive for aprilie, 2013

01

Master-class pascal pentru copiii de la Centrul social din Costești

Tot mai mult se simte in aer spiritul sărbătorilor pascale. La 29 aprilie bravii voluntari ai AO ”Filocalia” originari din s. Costești, r. Ialoveni au mers la Centrul social de pe lângă școala din Costești. În această zi însorită, fetițe și băieți curioși au meșterit împrună cu voluntarii un copăcel pascal, felicitări hand-made, mai multe decorațiuni și au încondeiat ouă. Au primit și mici daruri din partea organizației noastre, pentru că nu se cuvine să mergi în ospeție la copii fără mici delicii.

62646_548947171815327_1150383702_n

AO ”Filocalia” la Târgul de Paști 2013 de la Moldexpo

Centrul internațional de expoziții MOLDEXPO a găzduit și în acest an un minunat Târg de Paști. AO ”Filocalia”, fiind în relații de prietenie și parteneriat cu MOLDEXPO, a avut ocazia să participe cu lucrări hand-made și cu master-classuri originale pentru toți vizitatorii curioși. De la 25 până la 28 aprilie, echipa ”Filocalia” a avut patru zile de voie bună, pregătindu-se pentru frumoasa sărbătoare de Înviere a Domnului. Copii, maturi și bunici veneau cu toții la Târgul de Paști, pentru a le procura celor dragi câte un cadou sau pentru a admira atmosfera de sărbătoare și a asista la master-classurile interesante, ce animau expoziția.

11970_549006821809362_1704023217_n

În ospeție la Centrul social ”Păcurașii” din Cotiujenii Mari

Primăvara e in toi. În aer plutește mireasma acestui fermecător anotimp și noi, voluntarii de la AO “Filocalia”, la fel plutim prin satele frumoase ale țărișoarei noastre, pentru a aduce bucurii în sufletele copiilor. La 26 aprilie am fost cu voluntarii la Cotiujenii Mari, r-l Șoldănești, la Centrul social ”Păcurașii”. Niște copii drăguți, harnici, veseli și tot timpul gata să învețe ceva nou. Ne-am dus la ei cu niste master-classuri și, desigur, nu puteau lipsi cadourile din partea organizației.

Afis inger

Festivalul “PRIMĂVARA DIN SUFLETUL COPIILOR”, ediţia a IV-a

Anul 2013 este unul în care AO „Filocalia” a decis să organizeze altfel Festivalul anual devenit deja tradiţie „PRIMĂVARA DIN SUFLETUL COPIILOR”. Ne-am propus să nu facem deschidere oficială a evenimentului, ci să trecem direct la activităţi în care, cu ajutorul echipei noastre fidele de voluntari, să implicăm cât mai mulţi copii beneficiari ai organizaţiei.

11474_547207451989299_774112777_n

O zi deosebită la Şcoala specială din Hârbovăţ

Într-o zi însorită de duminică, la 21 aprilie, 5 bravi voluntari ai AO „Filocalia” au mers pentru o zi întreagă în ospeţie la minunaţii copii de la Şcoala specială Internat pentru copii hipoacuzici din Hârbovăţ, Călăraşi. Elevii ne-au întâmpinat bucuroşi ca de obicei la gemurile instituţiei. Am venit la ei şi de această dată cu idei inovative de master-class-uri originale.

15035_542426939134017_1485836442_n

Ultima destinație în cadrul campaniei ”AJUTĂ UN BUNIC SĂ ZÂMBEASCĂ!”

Astăzi, 9 aprilie 2013, prin vizita în satul Țepilova, r. Soroca, am încheiat înca o campanie destinată beneficiarilor noștri vârstnici – ”Ajută un bunic să zâmbească!”. Campania a durat mai mult decât a fost preconizat inițial, pentru că iarna aceasta dorea cu orice preț să mai stea pe meleagurile Moldovei. Sfârșitul lui februarie și prima jumătate a lui martie, regiunea de nord a țării a dormitat sub plapuma pufoasă de zăpadă și nu ne-a permis să mergem la bunii noștri bunici în timp util.

01

Primăvara la Coloniţa

Coloniţa este o comună din municipiul Chişinău, aflată la o distanţă de doar 8 km de capitală. Dar şi aici sunt bătrâni nevoiaşi care au nevoie de susţinere morală şi financiară pe care AO „Filocalia” o acordă cu mare drag.
Pe 5 aprilie am mers împreună cu voluntari locali, dar şi cei internaţionali în vizită la bunicii din Coloniţa cu haine şi cu produse alimentare, dar şi cu o vorbă bună. Unii dintre ei erau ţintuiţi la pat de mai mulţi ani, alţii erau singuratici, alţii gârboviţi de povara şi greutatea anilor, dar totuşi i-am găsit muncind în grădină, pregătindu-se de primăvară.