Print Friendly Get a PDF version of this webpage

“Pe podele de nuiele duc copii-n palmă stele/ Să le lase pe la case unde-s gazdele miloase” Astfel începe un frumos colind care ne-a tot bucurat sufletele în acestă perioadă. Nu pe podele de nuiele, ci prin nămeţi, şi nu cu stele, ci cu daruri şi bucate de casă, am pornit pe data de 2 ianuarie spre nordul ţării, să-i colindăm pe minorii de la Penitenciarul nr. 2 din Lipcani.

Gazdele au fost şi de această dată bucuroase de vizita noastră. Recitatul de colinde oferit de voluntarele noastre, membre ale Ansmablului „Anastasyos”, Cristina Bortă, Tatiana Bortă, şi Iuliana Grigoriţă i-a încântat nu doar pe minorii deţinuţi, ci şi pe membrii personalului. Dovadă ne-a servit faptul că nici sarmalele calde, şi nici celelalte bunătăţi aduse de noi, nu i-a convins pe tineri să înceapă a mânca înainte ca fetele noastre să-i colinde. Şi membrii personalului au stat şi au ascultat neclintiţi.
În timpul vizitei am avut ocazia să-l cunoaştem şi pe părintele capelan Adrian, cel care are grijă de sufletele deţinuţilor şi care prin munca sa, încearcă să contribuie la reeducarea lor şi să le ofere speranţă într-un viitor mai luminos.

Vizita noastră a avut loc în cadrul Campaniei „Fii solidar cu Moş Crăciun”. Dorim să mulţumim din tot sufletul familiei Munteanu, care au pregătit diverse bucate delicioase pentru băieţii de la Penitenciar. Sperăm că darurile şi colindele noastre au adus magia sărbătorilor de iarnă mai aproape de tinerii din Lipcani şi au compensate cât de puţin lipsa căldurii căminului şi afecţiunii familiei în această perioadă specială a anului.