Print Friendly Get a PDF version of this webpage

Ne bucurăm nespus de mult atunci când reuşim prin campaniile noastre să ajutăm mai mulţi beneficiari decât ne planificăm iniţial. „Fii solidar cu Moş Crăciun” a fost o campanie organizată în perioada 19.11.2012 – 19.01.2013, cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi a avut ca scop colectarea de donaţii sub orice formă pentru copii şi bătrâni social vulnerabili din mai multe localităţi rurale ale republicii, dar şi pentru copiii cu dizabilităţi fizice şi mentale de la Centrul Comunitar pentru Copii şi Tineri din capitală, şcoala specială pentru copii hipoacuzi din Hârbovăţ şi din şcoala auxiliară internat nr. 5 din Chişinău.
Anul acesta am avut un sponsor general al campaniei, care ne-a ajutat să dăruim zâmbete unui număr mai mare de persoane defavorizate. În acest context mulţumim Reţelei Naţionale de magazine „Linella” pentru suport financiar şi pentru organizarea unei sărbători de neuitat pentru 30 de copii de la Centrul social „Păcuraş” din Cotiujenii Mari, r. Şoldăneşti.
Un lucru care de asemenea ne-a făcut să fim mai motivaţi în tot ce facem, a fost şi contribuţia celor care se află la mii de kilometri depărtare de Moldova, dar totuşi rămân cu gândul la ea şi la oamenii nevoiaşi de aici. Mulţumiri deosebite pentru suportul financiar acordat în cadrul campaniei de către Corneliu Calancea – o persoană, care de mai mulţi ani este plecată peste hotare, dar care ne urmăreşte activităţile şi e cu inima alături de noi! Nu e complicat să facem un bine şi nu este neapărat să fim milionari pentru a-i putea ajuta pe alţii, important e să dorim acest lucru şi să fim sensibili la problemele celor din jur. Nu putem să-i ajutăm pe toţi cei defavorizaţi, dar campaniile organizate de AO „Filocalia” sunt un bun exemplu al faptului că oameni de bună credinţă, dornici de a se implica, sunt din an în an tot mai mulţi şi asta ne convinge că suntem o naţiune cu suflet mare…
De generozitatea celor care au contribuit la campania noastră s-au bucurat:
• 25 de copii de la şcoala auxiliară internat nr.5 din Chişinău
• 20 de tineri de la Centrul Comunitar pentru Copii şi Tineri cu dizabilităţi fizice
• 20 de copii de la grădiniţa „Sf. Stelian” din s. Costeşti, r. Ialoveni
• 70 de copii social vulnerabili din s. Costeşti, r. Ialoveni
• 122 de copii de la şcoala specială internat pentru copii hipoacuzi din s. Hârbovăţ, r. Călăraşi
• 25 de copii de la centrul social „Casa speranţei” din s. Coşniţa, r. Dubăsari
• 10 bătrâni solitari din s. Coşniţa, r. Dubăsari
• 30 de copii de la centrul social „Păcuraş” din s. Cotiujenii mari, r. Şoldăneşti
• 45 de copii din s. Drăguşeni, r. Străşeni
• 34 de tineri de la Penitenciarul nr. 2 din localitatea Lipcani, r. Briceni
• 8 familii social vulnerabile din s. Zguriţa, r. Drochia
• 11 familii cu mulţi copii din s. Ţepilova, r. Soroca
• 15 bătrâni de la Azilul de bătrâni din s. Călărăşeuca, r. Ocniţa,
• 4 familii cu mulţi copii din Sângera, mun. Chişinău
Mulţumiri tuturor pentru participare activă: administraţiei Centrului comercial “MallDOVA”, partenerilor noştri – Inga Grigoriu de la Laboratorul de Creaţie “Caroussel”; conducerii şi copiilor de la Centrul comunitar pentru copii şi tineri cu dizabilităţi fizice din Chişinău; conducerii, educatorilor, părinţilor şi copiilor de la Grădiniţa “Sf. Stelian” din s. Costeşti, r. Ialoveni; colindătorilor din corul “Anastasyos” din s. Costeşti, r. Ialoveni; profesoarelor de la şcoala auxiliară internat nr. 5 din capitală; conducerii, profesorilor şi elevilor de la Liceul Teoretic Experimental “Waldorf” din Chişinău; bisericii “Sf. Nicolae”, s. Costeşti, r. Ialoveni (părintele Vasile Ciobanu); bisericii “Sf. Mucenic Valeriu”, Chişinău (părintele Valeriu Bazatin), persoanelor fizice: familia Izverschi, familia Munteanu, Mihai Mogâldea, Corneliu Calancea, Cristina Ciobanu, Inga Vrancean, Veronica Minciună şi alte câteva persoane care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Şi nu în ultimul rând îi îmbrăţişăm pe dragii noştri voluntari, fără de care nici această campanile nu ar fi reuşit atât de bine.
Bunătatea nu are limite şi creşte cu fiecare nouă încercare pe care viaţa ne-o rezervă. Cu cât experimentăm şi apreciem mai mult bunătatea, cu atât trăim mai armonios!
AO „Filocalia” doreşte tuturor un 2013 plin de evenimente frumoase şi vrem să vă ştim alături în evenimentele noastre şi în anul ce urmează, pentru un mai mare impact în societatea în care trăim.