Print Friendly Get a PDF version of this webpage

La 24 februarie 2013, echipa AO „Filocalia”, împreună cu 10 voluntari devotaţi a mers peste Nistru, la dragii noştri prieteni – copiii din familii social vulnerabile din s. Coşniţa, r. Dubăsari.
21 de pici ne aşteptau la Centrul social „Casa speranţei”, unde urma să aibă loc o activitate deosebită atât pentru noi, cât şi pentru beneficiarii noştri.
Fiind ora amiezii, am decis să servim copiii cu o masă caldă, oferită cu mult drag de către biserica „Sf. Dumitru” din Chişinău (paroh – p. Pavel Borşevschi). După ce s-au delectat cu plăcinte, pârjoale şi dulciuri, micile gazde erau gată de şotii. Echipa „Filocalia”nu a venit nici ea la copii cu mâinile goale, ci cu cărţi, creioane, fructe biscuiţi şi bomboane.
Scopul vizitei noastre a fost, de fapt, să ajutăm copiii să se pregătească de frumoasa sărbătoare de 8 Martie. După o oră de dans, jocuri, competiţii şi scenete, însufleţite de diferiţi eroi din poveşti (rolurile cărora au fost jucate de voluntari), am confecţionat împreună brăţări-trandafiri şi felicitări pentru fiinţele dragi – mămici, bunici etc.
Veselia a însoţit întreaga zi şi bucuria copiilor ne-a molipsit şi pe noi. Am plecat de la ei spre seară plini de energie pozitivă, emoţii şi amintiri frumoase. Ne-am convins încă o dată că nu este atât de greu să faci un copil să se simtă fericit. Sunt de ajuns dorinţa, implicarea, bunătatea şi empatia. Iar aceste calităţi sunt întru totul specifice voluntarilor noştri, lucru pentru care le mulţumim.