Print Friendly Get a PDF version of this webpage

După 2 săptămâni de recrutare, AO ”Filocalia” a ales candidații pentru un training de două zile cu genericul ”Aspecte de implicare a voluntarilor într-un serviciu social”. Trainingul de inițiere a voluntarilor a avut loc la 2–3 martie 2013. Președinta organizației, dna Larisa Ciobanu, i-a salutat pe toți și i-a dăruit fiecăruia câte un mărțișor– simbol al primăverii și a unui nou început, iar managerul PR al organizației, Corina Erșov, a făcut o prezentare generală a activităților „Filocaliei”. Pe parcursul primei zile, antrenorul Natalia Matei a organizat cu tinerii prezenți jocuri de cunoaștere, activități practice, instruire teoretică, teste de autocunoaștere, momente energizante și lucru în grup. Tot în această zi cei prezenți la eveniment au avut ocazia să facă cunoștință cu sediul organizației.

Ziua a doua a fost organizată la Centrul Comunitar pentru copii și tineri cu dizabilități fizice și a avut mai multe scopuri, printre care: familiarizarea voluntarilor deja existenți ai organizației cu membrii noi; momente practice de ludoterapie și lucru în grup, consolidarea echipei, dar și o reprezentație de teatru social în domeniul prevenirii discriminării copiilor cu dizabilități, în vederea incluziunii lor sociale (prezentat de Keystone Moldova in parteneriat cu CCCT). La sfârșitul zilei, deoarece trainingul a coincis cu ziua de naștere a noii noastre colaboratoare, Veronica Lupacescu, s-a organizat și un mic spectacol-surpriză. Apoi, după tradiție, toată lumea prezentă a fost servită cu tortă și șampanie.

După feedbackurile primite de la cei prezenți, am făcut concluzia că trainingul a fost unul de succes și i-a motivat pe participanți să devină voluntari ai organizației. Înmânarea certificatelor de participare a coincis cu discursul mai multor voluntari, care au confesat că au petrecut alături de AO ”Filocalia” două zile de neuitat și că așteaptă cu nerăbdare să participe la activitățile caritabile ale asociației.