Print Friendly Get a PDF version of this webpage

Astăzi, 9 aprilie 2013, prin vizita în satul Țepilova, r. Soroca, am încheiat înca o campanie destinată beneficiarilor noștri vârstnici – ”Ajută un bunic să zâmbească!”. Campania a durat mai mult decât a fost preconizat inițial, pentru că iarna aceasta dorea cu orice preț să mai stea pe meleagurile Moldovei. Sfârșitul lui februarie și prima jumătate a lui martie, regiunea de nord a țării a dormitat sub plapuma pufoasă de zăpadă și nu ne-a permis să mergem la bunii noștri bunici în timp util. Important este că totuși am reușit să împărțim colete celor 150 de vârstnici solitari, social vulnerabili sau țintuiți la pat. Multe lacrimi am văzut în ochii acestor oameni, multe istorii triste am ascultat, povestiri de pe vremea războaielor mondiale și a foametei, dar și urări frumoase, și mulțumiri sincere.
Ne bucurăm că voluntarii noștri au dat dovadă încă o dată de bunăvoință, de implicare, activism civic și responsabilitate. Le mulțumim că ne-au ajutat și moral, și fizic în cadrul acestui eveniment de suflet.
De asemenea, le mulțumim și sponsorilor noștri deja fideli – rețeaua de magazine ”Linella”. Sperăm că motoul atât de mult vehiculat astăzi: ”Hai să fim mai buni!” va fi unul care își va găsi pe viitor ecou și în inimile altor oameni de bună credință.
Scopul campaniilor organizate de AO ”Filocalia” este acordarea ajutorului persoanelor social vulnerabile din țară, dar și sensibilizarea societății cu privire la problemele majore existente în Moldova. Sperăm că acest scop a fost atins și de această dată.
Mulţumiri deosebite Î.S. “Poşta Moldovei”, magazinului comercial “Etat”, bisericii “Sf. Nicolae” din s. Costeşti, r. Ialoveni şi persoanelor fizice care s-au implicat financiar în această campanie: Corneliu Calancea, voluntarii: Cristina Moloman, Valeria Mironov, Ana Meriacre, Veronica Minciună, Nicolae Chetrari, Corina Guţu, Cristina Perebicovschi.