Print Friendly Get a PDF version of this webpage

Anul 2013 este unul în care AO „Filocalia” a decis să organizeze altfel Festivalul anual devenit deja tradiţie „PRIMĂVARA DIN SUFLETUL COPIILOR”. Ne-am propus să nu facem deschidere oficială a evenimentului, ci să trecem direct la activităţi în care, cu ajutorul echipei noastre fidele de voluntari, să implicăm cât mai mulţi copii beneficiari ai organizaţiei.
Din 20 aprilie până la sfârşitul lunii mai Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală va găzdui o expoziţie pascală cu lucrări ale copiilor efectuate în diferite tehnici, cu genericul “Culorile sărbătorilor pascale”.
În perioada 19 aprilie – 4 mai vor avea loc o serie de Târguri caritabile unde vor fi expuse spre vânzare minunate lucrări manuale la tematica pascală. În cadrul celor 3 Târguri preconizate (la Poşta MD din 19.04 până la 04.05; la MOLDEXPO din 25.04 până la 28.04; la Centrul comercial ATRIUM din 29.04 până la 03.05; din 30 aprilie până la 10 mai magazinul „Nou din nou” de asemenea va găzdui o expoziţie de lucrări pascale) vor fi expuse lucrări ale copiilor de la:
 Centrul social „Sf. Filaret cel Milostiv”, s. Costeşti, r. Ialoveni
 Centrul social de pe lângă biserica „Sf. Dumitru”, mun. Chişinău
 Şcoala auxiliară Internat nr. 5 din mun. Chişinău
 Centrul Comunitar pentru Copii şi Tineri cu dizabilităţi fizice din mun. Chişinău
 Precum şi mici lucrări confecţionate de voluntarii organizaţiei doritori de a contribui la scopul caritabil al Festivalului de a susţine copiii creativi.
Tot în această perioadă am stabilit o serie de vizite cu master-class-uri pascale la elevii Şcolii speciale pentru hipoacuzici din Hârbovăţ, r. Călăraşi şi la beneficiarii centrului social „Păcuraş” din s. Cotiujenii Mari, r. Şoldăneşti.
Cu banii adunaţi la Târgurile pascale planificăm să organizăm 2 prânzuri caritabile pentru copiii social vulnerabili din s. Drăguşeni, r. Străşeni şi pentru copiii de la Centrul social „Casa speranţei” din s. Coşniţa, r. Dubăsari. De asemenea vom invita 160 de copii defavorizaţi la 2 spectacole-poveşti la Teatru în Chişinău. Vom mai organiza şi 2 excursii la mănăstire pentru copiii care au muncit la lucrările pascale.
Invităm toţi doritorii de a contribui la remunerarea copiilor talentaţi să procure decoraţiuni pascale la unul dintre Târgurile caritabile iniţiate de către organizaţia noastră. UN CADOU AI CUMPĂRAT – UN COPIL AI AJUTAT!