Print Friendly Get a PDF version of this webpage

Primăvara e in toi. În aer plutește mireasma acestui fermecător anotimp și noi, voluntarii de la AO “Filocalia”, la fel plutim prin satele frumoase ale țărișoarei noastre, pentru a aduce bucurii în sufletele copiilor. La 26 aprilie am fost cu voluntarii la Cotiujenii Mari, r-l Șoldănești, la Centrul social ”Păcurașii”. Niște copii drăguți, harnici, veseli și tot timpul gata să învețe ceva nou. Ne-am dus la ei cu niste master-classuri și, desigur, nu puteau lipsi cadourile din partea organizației.
Copiii s-au descurcat foarte bine, au depus toată străduința pentru a face niște lucrări frumoase ca, de exemplu, ouă încondeiate, felicitări de Paști, care au fost apreciate la justa lor valoare și etalate pe panoul de onoare. În timp cât copiii au lucrat, o parte din voluntari i-au ajutat, iar alții au organizat surprize pentru ei. Au fost foarte bucuroși și mulțumiți de Kinder surprize, de fructele și dulciurile pregătite. După o oră de muncă, ne-am distrat puțin la iarbă verde, la aer curat, la razele soarelui. Acești copii m-au uimit foarte mult prin faptul cum se descurcă la ghicitori, jocuri de logică, la recitalul de poezie și rugăciuni și cum organizează jocuri copilărești. La finele orelor de distracție, am făcut fotografii ca amintire, am primit flori de la copii, ceea ce ne-a bucurat mult. Am fost petrecuți cu urări de bine și priviri pline de recunoștință.
Fiind cu toții într-o stare de exaltare și cu gândul la copilașii drăgălași de la Cotiujeni, ne-am rătăcit pe drum spre Chișinău, dar ,fiind descurcăreți, am găsit totuși calea cea dreaptă. Fericirea rezidă în bucuria realizării, în emoția efortului creativ. Noi suntem fericiți că putem face și alți oameni fericiți !
Aurelia Crudu, vluntară AO „Filocalia”