Print Friendly Get a PDF version of this webpage

În acest an, OA „Filocalia” a decis să organizeze altfel Festivalul “Primăvara din sufletul copiilor” –fără deschidere oficială, fără invitaţi speciali, doar cu copiii şi PENTRU COPII.
După participarea cu lucrări pascale la o serie de Târguri caritabile, am reuşit să adunăm ceva surse pentru a bucura o bună parte din copiii-beneficiari ai organizaţiei. Pentru aceasta le mulţumim voluntarilor care s-au implicat activ, precum şi partenerilor noştri care au permis desfăşurarea gratuită a târgurilor: ÎS „Poşta Moldovei”, Centrul comercial „ATRIUM” şi Centrul internaţional de expoziţii „MOLDEXPO”.
În perioada 20.04 – 31.05, a fost organizată Expoziţia pascală cu lucrările copiilor la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău, unde vizitatorii au putut admira minunata colecţie de lucrări ale copiilor: tablouri, decoraţiuni pascale şi ouă încondeiate cu măiestrie.
Am mers împreună cu devotații noştri voluntari în 3 regiuni rurale, cu dulciuri şi cu 3 master-classuri pascale la copiii din Costeşti, Cotiujenii Mari şi Hârbovăţ. Am participat la evenimentul organizat de Asociaţia Orbilor din Chişinău: “Deschide-ţi inima!”. Am adunat 24 de copii de la Centrul social “Casa Speranţei” din s. Coşniţa, r. Dubăsari, la o masă de sărbătoare cu distracţii şi multă muzică şi dans la McDonalds. Am reuşit să aducem 134 de copii la un minunat spectacol la Teatrul “Guguţă” şi 40 de copii şi tineri cu dizabilităţi la Teatrul “Luceafărul” din capitală. Am servit cu pizza delicioasă 110 copii din familii social vulnerabile din regiuni rurale ale republicii.
De asemenea, am reuşit să organizăm pentru beneficiarii centrelor sociale patronate de AO “Filocalia” 2 excursii memorabile la frumoasa Mănăstire Curchi. Şi pentru că orice muncă şi efort depus au răsplata meritată, la 10 mai am adunat 40 de bravi voluntari şi am mers împreună la nordul Moldovei – la Mănăstirea Călărăşeuca, unde am aflat lucruri extraordinare despre istoria acelor locuri, am luat masa în trapeza locașului sfânt şi am băut apă din izvoarele Maicii Domnului.
Mulţimea de fotografii făcute la aceste evenimente este foarte sugestivă şi redă atmosfera de bucurie şi împlinire a copiilor şi tinerilor implicaţi în activităţi. Vă invităm să vizitaţi pagina noastră de facebook pentru a vedea imaginile: http://www.facebook.com/pages/FILOCALIA-charity-organization/180849341958447
Vă felicităm pe toţi cu Sfintele sărbători! HRISTOS A INVIAT!