Print Friendly Get a PDF version of this webpage

La 1 iunie, de Ziua Internaţională a Protecţiei Copiilor, AO „Filocalia” a organizat pe malul lacului din Costeşti o sărbătoare de neuitat. Au fost prezente 170 de persoane, dintre care 130 de copii-beneficiari şi 40 de profesori, părinţi, voluntari locali şi voluntari internaţionali, care ne-au ajutat să creăm o atmosferă veselă cu jocuri, concursuri, multă muzică, dans şi voie bună.
În pofida prognozei meteo, care anunţa ploi cu furtuni, am avut parte de o zi frumoasă cu soare, ceea ce ne-a permis să organizăm multe activităţi în sânul naturii.
Copiii împărţiţi în 6 echipe şi-au inventat denumirea şi moto-ul echipei şi au concurat pentru cel mai reuşit costum inventat. Toţi cei prezenţi au fost impresionaţi de ingeniozitatea picilor, care au primit drept răsplată dulciuri şi fructe. După masa gustoasă oferită de către gospodinele de la parohia bisericii „Sf. Nicolae” din s. Costeşti, copiii s-au încins în dans, au cântat, au prezentat scenete şi au recitat poezii. Ne-am convins şi de această dată de talentul participanţilor. Toţi au fost răsplătiţi cu aplauze şi mici daruri care le vor aminti de acest eveniment.
Prietenii şi partenerii noştri de la CCCT (Centrul Comunitar pentru Copii şi Tineri cu dizabilităţi fizice) au venit cu jocuri de teren şi de masă, antrenând copiii în diverse ocupaţii cognitive. Doritorii de a fi pictaţi pe faţă au fot transformaţi cu ajutorul voluntarilor „Filocaliei” în zâne, fluturi şi personaje de poveste. Voluntarii Centrului Comunitar au prezentat un frumos dans integrat şi o poveste bine-cunoscută, transformată în scenetă.
Mulţumim pedagogilor şi tuturor voluntarilor pentru ajutor şi implicare activă. Mulţumim partenerilor de la CCCT pentru colaborare şi un mare mulţumesc celor care au contribuit financiar la sărbătoarea noastră:
• Corneliu Calancea – persoană fizică
• Familia Ciorbă din s. Costeşti, r. Ialoveni
• Familia Izverschi, or. Chişinău
• Biserica „Sf. Nicolae”, paroh Vasile Ciobanu
• Biserica „Sf. Dumitru”, paroh Pavel Borşevschi
• Compania de panificaţie „Oxmarpan”,director Parascovia Bivol, s. Costeşti, r. Ialoveni
• Dl Victor Avram, director SRL „Vicam”
Acest eveniment a fost parte a seriei de activităţi din cadrul SNV (Săptămânii Naţionale a Voluntariatului) 2013. Vă lăsăm să faceţi concluzii despre reuşita lui după fotografiile de mai jos.
Dorim o vacanţă frumoasă tuturor copiilor şi tinerilor implicaţi în studii!