Print Friendly Get a PDF version of this webpage

O frumoasă tradiţie a fost iniţiată în anul 2011. Cu ajutorul celor care nu sunt indiferenţi faţă de soarta copiilor din familii cu dificultăţi din RM, AO ”Filocalia” își propune, și în acest an, să ajute mai mulţi copii dezavantajați să poată merge la școală.
Cu ocazia începutului unui nou an şcolar (2013 – 2014), Asociaţia Obştească „Filocalia” organizează, ca și în anii precedenți, o campanie de colectare a ajutoarelor materiale pentru copiii-școlari din familiile social vulnerabile sub genericul „Ajută clopoţelul să sune pentru fiecare copil” , ediţia a III-a, care se va desfăşura între 23 iulie și 5 septembrie 2013.
Preconizăm să acordăm ajutoare pentru aproximativ 250 de copii din familii dezavantajate din Chişinău şi din mai multe localităţi rurale ale republicii: s. Grozești, r. Nisporeni, s. Costești, r. Ialoveni, s. Drăguşeni, r. Străşeni, s. Coşniţa, r. Dubăsari, s. Cotiujenii Mari, r. Șoldănești, s. Speia, r. Grigoriopol.
Astfel, prin această campanie ne propunem să mobilizăm comunitatea şi să contribuim la responsabilizarea socială.
Cu acest prilej, invităm toţi doritorii să participe la această activitate caritabilă, să aducă la sediul AO „Filocalia”, str. Sfatul Ţării 27, of 12, (tel. 022 23 42 74, mobil 068177007), în perioada 22 iulie – 5 septembrie 2013 bunuri sub formă de: rechizite şcolare, obiecte de birotică, rucsace, cărţi etc., pentru a ajuta copiii nevoiaşi şi a le acorda şansa de a merge la şcoală în rând cu alţi copii.
Sperăm că în acest an va fi mai activă implicarea societății, dar și a autorităților publice, dat fiind faptul că în anul 2012 campania dată, organizată de AO ”Filocalia”, a luat PREMIUL MARE pentru cel mai reușit proiect al anului în cadrul Festivalului anual al voluntarilor, ediția a X-a, organizat cu susținerea Ministerului Tineretului și Sportului din RM.