Print Friendly Get a PDF version of this webpage

Vara copiii nu merg la şcoală. Vara zilele sunt lungi. Vara apa în iazuri este caldă. Vara noaptea cerul este înstelat şi cântă greierii. Vara este anotimpul copilăriei. Majoritatea dintre noi, avem cele mai frumoase amintiri din copilărie din timpul vacanţelor de vară. Anume acesta a fost scopul vizitei noastre la Coşniţa la data de 7 august 2013: să le creăm nişte amintiri cât mai frumoase celor 25 de copii ce ne aşteptau la centrul social „Casa Speranţei”.
Copiii au recunoscut că pentru ei vacanţa nu înseamnă doar joacă şi alte distracţii, ci şi să-i ajute pe părinţii lor. Însă cu ocazia vizitei echipei Filocalia, ei au fost “eliberaţi” de responsabilităţi pentru câteva ore, pentru a se putea bucura de copilărie împreună cu voluntarii Asociaţiei.
Şi cine a spus că vara copiii nu pot învăţa? Picii au avut parte de o adevărată ora despre cultura chineză ţinută de voluntara noastră Valeria Mironov, care s-a aflat timp de o lună în această ţară, fiind implicată într-un proiect pentru tineret. Copiii au avut parte de o prezentare cu diferite imagini din China şi cu muzică chinezească. A urmat apoi un master-class de confecţionare a ornamentelor pe hârtie. Deosebit de distractiv le-a părut copiilor încercarea de a folosi beţişoarele chinezeşti pentru a lua cât mai multe seminţe de floarea soarelui de pe o farfurie.
A urmat o mică gustare pregătită de voluntari şi desigur multaşteptatele jocuri. Iar pentru a învinge căldura de afară am ales un remediu ce nu dă niciodată greş în cazul copiilor: îngheţata!
Vizitele la Coşniţa ne aduc mereu multă bucurie. Am profitat de prezenţa noastră acolo pentru a-i invita pe cei mici la sărbătoarea ce se va ţine pe data de 25 august în Parcul “Valea Trandafirilor” în cadrul Campaniei “Ajută clopoţelul să sune pentru fiecare copil”.