Print Friendly Get a PDF version of this webpage

La 25 august, AO „Filocalia” a organizat, în Parcul Valea Trandafirilor din sectorul Botanica, un eveniment de suflet pentru copiii-beneficiari ai organizaţiei. Am continuat frumoasa tradiție din anii trecuţi, care ne-a inspirat şi ne-a motivat să organizăm şi în acest an Campania de colectare a ajutoarelor materiale pentru copiii-școlari din familii social vulnerabile, cu genericul „AJUTĂ clopoţelul să sune pentru FIECARE COPIL”. Această campanie are scopul de a oferi mai multor micuţi din familii dezavantajate şansa de a merge la şcoală, de a se bucura de copilărie alături de semenii lor. Unul dintre motourile Campaniei noastre este: “Împreună, cu un pix, putem realiza un vis!”.
La eveniment am adunat 100 de copii din 3 localităţi rurale: elevi şi viitori elevi din satele Cotiujenii Mari, r. Şoldăneşti, s. Coşniţa, r. Dubăsari şi s. Costeşti, r. Ialoveni, cărora le-am pregătit ghizdane cu rechizite şcolare şi colete cu produse igienice.
Cei prezenţi la eveniment au putut face fotografii cu voluntarii organizaţiei, costumaţi în îndrăgitele personaje de poveste; au fost pictaţi pe faţă şi au avut posibilitatea să pozeze pentru un portret. De asemenea, au urmărit un minunat concert, în cadrul căruia am adunat mai mulţi oameni talentaţi, care au binevoit să contribuie la sărbătoarea noastră.
Evenimentul a fost deschis cu un minunat recital de piese, oferit de Orchestra-Model a Ministerului Afacerilor Interne al RM, sub conducerea dirijorului principal, locotenent major Oleg Cazacu. Părintele Vasile Ciobanu, duhovnicul organizaţiei noastre, a venit cu tradiţionala binecuvântare către cei adunați.
Apoi a urmat simbolicul „primul sunet” al clopoţelului, ce anunţă începutul unui nou an şcolar. Au dansat şi au cântat tineri şi copii talentaţi din mai multe regiuni ale republicii. Ansamblul folcloric „Haiducii” din s. Costeşti, r. Ialoveni, au demonstrat celor prezenti încă o dată bogăția tezaurului nostru național. Formaţia „Oscar” şi Daniel Cuibari ne-au încântat cu prezenţa lor vocală deosebită. Am ascultat un frumos recital al prietenei şi partenerei organizaţiei noastre Xenia Simenciuc, apoi am dansat împreună cu toţii copiii adunaţi la festivitate.
Pe parcursul sărbătorii, s-a adunat suma de 4574 lei, bani care vor fi folosiți la procurarea rechizitelor pentru restul copiilor-beneficiari, incluşi în campania noastră, din următoarele localităţi: satul Drăguşeni, r. Străşeni, s. Druţa , r. Râşcani, s. Grozeşti, r. Nisporeni, Sângera, mun. Chişinău, s. Speia, r. Grigoriopol, s. Ţepilova, r. Soroca, s. Zguriţa, r. Drochia, s. Onişcani, r. Călăraşi, s. Sipoteni, r. Călăraşi.
Cei care au fost alături de noi până la finalul evenimentului au avut parte de o surpriză luminoasă: împreună cu voluntarii noştri fideli am aprins 100 de lumânări în formă de clopoţel, ca simbol al unui nou început de an școlar, şi am lansat 15 lampioane zburătoare, ca simbol al celor 15 regiuni unde am donat şi vom dona, până la 5 septembrie, colete cu rechizite şcolare, dulciuri şi produse igienice.
Desfăşurarea acestui eveniment a fost posibilă cu susţinerea generoasă a partenerilor şi sponsorilor noştri. Îi mulţumim, în primul rând, dnei Ana Iuraşcu, vicepretor la Pretura sectorului Botanica, care ne-a sprijinit în toate acțiunile noastre. Preturii îi datorăm faptul că la 25 august am sărbătorit într-un loc atât de frumos şi că micuţii din cele 3 sate au avut parte de câte o mică gustare şi de îngheţată.
Persoanele juridice care ne-au ajutat să realizăm această Campanie şi cărora le mulţumim din suflet sunt:
• Biserica ”Sf. Nicolae” din s. Costeşti, r. Ialoveni
• Reţeaua naţională de magazine „Linella” – partener oficial
• Centrul de business şi agrement ATRIUM
• ”Iacob S.R.L.”
• ”HORNEŢ M.I.G.”
• ”Franzeluţa S.A.”.
Însă nu doar persoane juridice ne-au susținut atunci când au avut posibilitatea. Le rămânem profund îndatoraţi și unor persoane fizice. Unele dintre ele au dorit să rămână în anonimat. Le respectăm dorinţa, iar recunoştinţa noastră faţă de ele nu este mai mică decât cea făţă de:
• Elena Sipina
• Corneliu Calancea
• Bogdan şi Cristina Ciobanu
• Veronica Minciună
• Sergiu Filimon
• Constantin Cheianu
• Ilie Soroceanu şi colegii săi.
Pentru cei care doresc să se implice în Campania din acest an, le oferim această oportunitate, pentru că până la data de 31.08.2013 continuăm să adunăm rechizite la sediul organizaţiei noastre, pe adresa: str. Sfatul Ţării 27, of. 12, AO „Filocalia”.
Tel. de contact: 022 23 42 74 sau 068177007.
Detaliile evenimentului le puteţi vedea aici: http://www.youtube.com/watch?v=6hugUX-C_20&feature=youtu.be