Print Friendly Get a PDF version of this webpage

Campania “Ajută clopoţelul să sune pentru fiecare copil” a fost gândită pentru a aduce lumină şi bucurie copiilor din familiile social vulnerabile, ajutându-i să uite de neajunsurile materiale în importantul moment de început al unui nou an şcolar.
La data de 30.08.2013, am mers în nordul Moldovei, în satele Ţepilova, r. Soroca, şi Zguriţa, r. Drochia. În Ţepilova ne aşteptau în faţa şcolii 25 perechi de ochi sfioşi. Ploaia şi noroiul nu i-au oprit să vină să-şi primească darurile. Iar cei 7 pici ce urmează să meargă în clasa întâi au fost foarte mândri să-şi îmbrace pe umeri ghiozdane.
A urmat apoi satul Zguriţa. Şi aici copiii au venit în fața Primăriei îmbrăcaţi în haine de sărbătoare şi ne-au mulţumit, plini de recunoştinţă, pentru ghiozdane, rechizite şi dulciuri. Am profitat de ocazie şi am mers în vizită şi la grădiniţa din localitate, cu care AO ”Filocalia” a încheiat o frumoasă prietenie şi colaborare încă de acum câţiva ani. Copiii ne-au recitat poezii, ne-au cântat şi ne-au povestit care este scrânciobul lor preferat de pe terenul de joacă amenajat de către organizația noastră în această vară.
În această deplasare, am vizitat şi 2 familii cu mulţi copiii. Am fost întâmpinaţi cu bucurie şi îmbrăţişări de către cei 5 copii ai familiei Dumanschi. Ne-au convins că şi în sărăcie oamenii se pot iubi şi copiii pot fi fericiţi atunci când au un cămin. Din păcate, nu cu aceeaşi senzaţie am rămas în urma întâlnirii cu familia Hmeliovschi, în care am găsit copii cu ochi mult prea trişti. Iar dacă in ochii lor nu era tristeţe, atunci cu siguranţă era o maturitate prematură.
Cum am mai menționat, Campania noastră are loc deja alt treilea an consecutiv, pentru a aduce bucurie şi lumină. Nu putem schimba peste noapte vieţile miilor de copiii necăjiţi, dar cel puţin putem încerca să aducem un zâmbet pe feţele a câtorva sute.