Print Friendly Get a PDF version of this webpage

La 31 august, în zi de sărbătoare, AO ”Filocalia” și 2 bravi voluntari au vizitat 3 familii cu mulți copii din Sângera, mun. Chișinău. Am mers la ei, ca de obicei, cu pachete alimentare și produse igienice, rechizite și dulciuri pentru cei mai mici, dar și cu haine pentru cei care întâmpină greutăti financiare.
A fost o zi fericită pentru copiii care au primit daruri, dar una tristă pentru noi, cei de la ”Filocalia”, rămași adânc impresionați de starea de sărăcie cumplită a acestor familii în care cresc câte 4-6 copii. Am auzit istorii ce-ți rupeau sufletul, povestite de către însoțitoarea noastră, originară din Sângera, care ne-a ghidat spre casele acestor oameni nevoiași.
Am vizitat o familie care ne-a impresionat profund… 5 copii care locuiesc într-o casă gata să se dărâme, unde drept mobilier aveau o masa și 2 saltele pe care dorm toți cei cinci copilași. Copiii nu au mamă, iar tatăl lor lucrează din greu, pentru a-i putea hrăni măcar o dată pe zi… În asemenea momente, îți amintești de cuvintele Sfântului Toma: ”Sărăcia înseamnă să-ți lipsească prisosul, în timp ce mizeria înseamnă să-ți lipsească necesarul”.
După Sângera am mers la 3 familii de beneficiari din mun. Chișinău, cărora de asemenea le-am adus lucruri necesare pentru început de an școlar. Și în oraș am dat peste o familie starea căreia ne-a marcat adânc: o mamă singură care crește 6 copii, toți locuind într-un apartament micut luat în chirie. Face curat pe la vecini, pentru a putea să-și întrețină copiii care, de altfel, au succese la învățătură, iar băiatul mai mare este chiar medaliat în sport.
Poate nu am schimbat radical soarta nimănui astăzi, dar am încercat să contribuim cel puțin la ajutorarea copiilor de vârstă școlară, pentru că speranța și educația este tot la ce au ei acces deocamdată…
Mulțumim voluntarei noastre Valeria Mironov, care a fost alături de noi în mai multe deplasări și care ne-a ajutat să separăm hainele donate pe categorii de vârste, ceea ce ne-a permis să-i ajutăm anume pe acei oameni care au cu adevărat nevoie de ele.