Print Friendly Get a PDF version of this webpage

La data de 2 septembrie, AO ”Filocalia” a ascultat sunetul clopoţelului în curtea grădiniţei nr. 1 din comuna Costeşti, r. Ialoveni. Nu am fi putut absenta într-o zi atât de importantă în viaţa acestor micuţi, dat fiind faptul că ei sunt cei mai tineri parteneri şi voluntari ai noştri: ei au prezentat concerte frumoase pentru bătrânii de la Azilul Republican pentru Invalizi şi Pensionari, precum şi în fața elevilor de la Şcoala-internat nr. 5 pentru copii cu dizabilităţi mentale din Chişinău.
Copiii au întâmpinat oaspeţii după tradiția strămoșească – cu pâine şi cu sare, precum şi cu un buchet de poezii. Chiar şi primarul din localitate a venit să le ureze un bun început de an de învăţământ. Iar părintele Vasile Ciobanu şi părintele Ion Grigoriță de la biserica ”Sf. Nicolae” din localitate i-au binecuvântat pe cei prezenţi şi au sfinţit instituţia, pentru a fi un locaş al dobândirii cunoştinţelor şi al unui comportament moral pentru cei mici.
Iar ”Filocalia”, cu susţinerea generoasă a Organizației ”Schmitz Hille Stiftungen”, apreciind angajamentul social al acestor copilași, asumat la o vârstă atât de fragedă, le-a renovat în această vară terenul de joacă. Copiii au fost încântaţi de scrânciobele şi toboganele noi, educatoarele reuşind cu greu să-i adune în sălile de studii.
Lucian Blaga spunea: “Copilăria este inima tuturor vârstelor”. Le dorim micilor noştri parteneri un nou an de grădiniţă plin de succese şi cât mai multe amintiri frumoase de pe noul lor teren de joacă!