Print Friendly Get a PDF version of this webpage

Anul şcolar s-a început de mai bine de 2 săptămâni şi acum sântem împliniţi sufleteşte că am reuşit să ajutăm 287 de copii în Campania “Ajută clopoţelul să sune pentru fiecare copil”, ediţia a III-a. Ei deja pot merge la şcoală, alături de colegii lor, cu ghiozdane noi şi cu rechizitele necesare.
Ultima destinaţie a Campaniei noastre a fost una neplanificată, ca răspuns la apelul unei mame care merge la biserica ”Sf. Dumitru” din sectorul Botanica. Doamna Ciobanu este mama a trei copiii: Cristian (cl. 11), Valeria (cl. 6) şi Felicia (cl. 4). Deoarece soţul este bolnav de tuberculoză, dumneaei este unica care munceşte pentru a întreţine familia. Cu un salariu ce nu ajunge nici la 2000 de lei nu pot fi acoperite chiria apartamentului şi celelalte necesităţi vitale. Este desigur o situaţie tristă şi regretabilă. Totodată, bucuria acestor copii la primirea rechizitelor de care au nevoie pentru şcoală a reprezentat momentul final care ne-a încununat într-un mod fericit opera de caritate – ediţia a III-a a Campaniei “Ajută clopoţelul să sune pentru fiecare copil”.
Anul acesta, în perioada 23 iulie – 5 septembrie, datorită generozităţii persoanelor fizice care au făcut donaţii, a sponsorilor noştri din Germania, precum şi: Preturii sectorului Botanica, Reţelei naţionale de magazine “Linella”, Centrului de business şi agrement ATRIUM, “Iacob” S.R.L.”, “HORNET M.I.G.” şi Petrom-Moldova SA, am reuşit să ajutăm mai mulţi copiii din 15 localităţi ale republicii. Pe lângă cele necesare începutului de nou an şcolar, cele mai nevoiaşe familii au primit dulciuri, colete cu produse alimentare şi igienice.
Şi în acest an am organizat o mare sărbătoare pentru toţi cei care au dorit să se alăture cauzei noastre. La data de 25 august, am desfăşurat o frumoasă serbare în Parcul Valea Trandafirilor din sect. Botanica al oraşului Chişinău. 100 de copii-beneficiari din satele Costeşti, r. Ialoveni, Cotiujenii-Mari, r. Şoldăneşti şi s. Coşniţa, r. Dubăsari s-au bucurat de un concert interesant, de dansuri, facepainting şi de personajele de poveste prezente. Au urmat apoi sute de km cu maşina prin ţară, pentru a le înmâna personal copiilor-beneficiari ghiozdanele cu rechizitele adunate.
Pe listele noastre au apărut localităţi noi, precum s. Speia, r. Grigoriopol, s. Druţa, r. Râşcani, s. Bahmut şi s. Sipoteni, r. Călăraşi, şi or. Călăraşi.
Parcurgând peste 1500 km, am aflat istorii de viaţă diferite, am întâlnit feţe triste, uneori feţe fericite, curioase, nerăbdătoare, iar alteori chiar nemulţumite. Dar, cu siguranţă, generozitatea umană şi dragostea faţă de aproapele rămân a fi două virtuţi care pot schimba situaţia grea a unor familii defavorizate.
Sperăm ca beneficiarii noştri să se bucure din plin de zilele de şcoală şi de educaţia ce o vor primi şi că la anul, cu ajutorul Dumneavoastră, vom continua tradiţia Campaniei “Ajută clopoţelul să sune pentru fiecare copil” cu noi liste de beneficiari.