Print Friendly Get a PDF version of this webpage

Luna octombrie este acea perioadă a anului, când ploile abundă și frigul deja își intră în drepturi și, involuntar, apare dorința de a te ascunde sub o plapumă caldă, cu o cană de ceai fierbinte în mâini. Dar totuși mai apar zile însorite, când culorile toamnei de aur bucură ochiul și inima…
Indiferent de timpul de după geam, voluntarii AO ”Filocalia” sunt mereu implicați în activități caritabile. Cu multă dedicație, cu pasiune și cu dorință de a fi utili, ei participă la diversele activități ale organizației în funcție de timpul de care dispun. În această lună, ne-am propus să promovăm ideea de dezvoltare a capacităților creative ale copiilor prin artă, prin organizarea unei serii de master-classuri cu tematica decorațiunilor tomnatice: echibane, diverse compoziții utilizând diferite tehnici artistice, pictură creativă, colaje etc.
Și pentru că e un nou an de studii, am reinițiat tradiționalele lecții de ludoterapie, petrecute săptămânal de către voluntari cu copiii cu dizabilități mentale de la Școala auxiliară internat nr. 5 din capitală.
În luna octombrie sărbătorim și Hramul orașului Chișinău. Și deoarece autoritățile publice locale ne cunosc activitatea și admiră copiii talentați care frecventează centrele sociale patronate de AO ”Filocalia”, în fiece an ne alocă un spațiu în centrul orașului pentru a expune lucrările realizate. În acest an i-am avut alături de noi pe câțiva voluntari care și-au demonstrat măiestria creativă și au experimentat noi tehnici, creând compoziții inedite, pe care de asemenea le-am expus spre comercializare în cadrul expoziției din inima capitalei. Banii adunați în cadrul expoziției cu vânzare au fost distribuiți tinerilor beneficiari ai centrelor sociale, iar banii din lucrările făcute de voluntari vor fi utilizati pentru a procura materiale și dulciuri pentru următoarea vizită cu un master-class de toamnă, de această dată la copiii ce frecventează Centrul social din s. Coșnița, r. Dubăsari.
Ne dorim ca echipa noastră de voluntari să fie în permanentă creștere și să continuăm să realizăm lucuri minunate împreună. Ne mândrim cu ei, îi prețuim și le zicem un mare ”mulțumesc” că ne sunt alături și cred în ceea ce fac.