Print Friendly Get a PDF version of this webpage

În perioada 6 – 9 noiembrie  A.O.”Filocalia” a găzduit Conferinţa Internaţională „Credinţa în spaţiul public” organizată de către Institutul Biblic Teologic „Sf. Andrei” din Moscova în parteneriat cu AO „Filocalia”, cu suportul financiar al organizaţiei „Kerk in Actie” şi ICCO din Utrecht, Olanda.
La acest eveniment au participat invitaţi din 11 ţări: Republica Moldova, Ukraina, Rusia, Olanda, Norvegia, Germania, Bulgaria, Marea Britanie, Romania, Belgia şi SUA.
Pe lângă conferinţa propriu-zisă, unde participanţii şi-au prezentat discursurile la tema abordată, totalizate cu discuţii şi concluzii la o masă rotundă, participanţilor li s-a oferit şi un program de extra-activităţi.
Oaspeţii au avut parte de o excursie în inima capitalei, au făcut cunoştinţă cu o vinărie reprezentativă din ţară şi au avut ocazia să savureze bucatele tradiţionale moldoveneşti. De asemenea  au vizitat Centrul Social „Sf. Filaret cel Milostiv” din comuna Costeşti, r. Ialoveni, patronat de către AO „Filocalia”, unde părintele Vasile Ciobanu, paroh al bisericii „Sf. Nicolae” din localitatea a organizat o inedită retrospectivă în istoria sfântului locaş şi a centrului social. Copiii beneficiari ai centrului au salutat oaspeţii cu frumoase cântări bisericeşti şi le-au arătat colecţia de lucrări confecţionate de ei.

În  ziua de duminică oaspeţii au văzut frumuseţea Mănăstiri seculare din localitatea Curchi, unde parintele ieromonah Iov le-a povestit istoria Mănăstirii. În aceeaşi zi ei  au avut ocazia să participe la o ora de master-class, organizată de A.O.Filocalia în Şcoala specială pentru copii hipoacuzici din localitatea Hârbovăţ, alături de voluntarii asociaţiei.
Organizarea unei astfel de conferinţe, a fost o premieră pentru A.O. „Filocalia”. Conform opiniilor expuse de participanţi, am reuşit să organizăm o susţinere corespunzătoare şi să  creăm o ambianţă plăcută pentru cei care ne-au vizitat ţara, unii dintre ei – pentru prima dată.