Print Friendly Get a PDF version of this webpage


„Avem nevoie de fericirea tuturor pentru a putea fi fericiţi” (Andre Malraux)
Vin sărbătorile de iarnă şi este momentul potrivit să fim alături de cei mai trişti ca noi!
Crăciunul este sărbătoarea bucuriei, este timpul darurilor, al copilăriei revenite şi a speranţelor împlinite. Este sărbătoarea inimii deschise: trebuie să deschidem uşile celor aflaţi în nevoie şi să-i ajutăm să uite de durerile lor. <!–more–>Iată de ce Asociaţia ”FILOCALIA” vine cu dorinţa de a face mai fericiţi, mai impliniţi cât mai mulți oameni trişti şi singuratici şi vă invită să vă alăturaţi nouă, ca împreună să le dăruim un Crăciun luminos.
Anul acesta suntem la a treia ediţie a frumoasei Campanii „FII SOLIDAR CU MOŞ CRĂCIUN!”, care este inițiată astăzi, 20 noiembrie, şi va dura până la 10 ianuarie 2014. Campania are ca scop sa aducă bucurie, de Craciun, unor copii cărora rar cineva le ascultă dorinţele, să sprijine persoanele cu nevoi materiale sau sociale speciale, prin participarea copiilor la acţiuni de caritate, prin implicarea individuală şi promovarea voluntariatului ca formă de activitate civică.
Beneficiarii Campaniei din acest an sunt 445 de copii, 65 de familii şi 60 de persoane în etate din următoarele localităţi: s. Costeşti, Ialoveni; s. Coşniţa, Dubăsari, s. Zguriţa, Drochia, s. Hârbovăţ, Călăraşi, s. Ţepilova, Soroca, s. Drăguşeni, Străşeni, s. Cotiujenii Mari, Şoldăneşti, Sângera, s. Speia, Grigoriopol, or. Călăraşi, or. Chişinău.
În cadrul Campaniei ne propunem să desfăşurăm următoarele acţiuni de suflet: ”Ajută-ţi aproapele!” – acţiune de caritate care prevede dezvoltarea conceptului „dar din dar”, adică fiecare copil poate aduce în dar dulciuri, fructe, produse alimunui copil nefericit, promovând sloganul: “Tu eşti Crăciunul lor”.
Acţiunea ”Moş Crăciun pentru bunicii noştri”, cu sloganele „Colindăm, ca să ajutăm”, „Un cadou ai cumpărat – un bunic ai ajutat”,presupune colectarea de bunuri şi surse financiare pentru vârstnici. Cu banii adunaţi vom cumpăra împreună produse alimentare, fructe și alte lucruri necesare şi vom merge la ei cu colinde şi cu voie bună, vom sta de vorba cu gazdele pe care îi cunoaşteţi deja din alte activităţi ale proiectelor precedente.
Acţiunea „Un Crăciun pentru fiecare” prevede participarea copiilor din mai multe familii social vulnerabile la spectacole şi matinee organizate în Chişinău cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
Ca şi în anul precedent, vom avea alături în calitate de susţinători ai cauzei noastre Reţeaua naţională de magazine ”LINELLA” şi Centrul internaţional de expoziţii ”MOLDEXPO”, care ne vor găzdui un frumos târg de Crăciun cu lucrări ale copiilor din centrele sociale patronate de organizaţie.
Vă invităm să susțineți Campania inițiată astăzi, aducând donaţii la sediul organizaţiei sau participând la master-classurile şi la târgul de lucrări hand made, organizate în perioada 21 – 28.12.2013 la „MOLDEXPO„.
Să fim generoşi! Alăturaţi-vă echipei noastre şi transformaţi-vă în Moş Crăciun pentru un copil, pentru o persoană pe care, deşi nu vă cunoaşte, o veţi face fericită!
Locaţia de colectare a donațiilor/cadourilor: str. Sfatul Ţării 27, oficiul 12, or. Chişinău.
Tel./Fax: 022 23 42 74, mob. 069255542, 079787900, mail: info@filocalia.md

Noutăţi, fotografii despre Campanie urmăriţi pe adresa noastră: www.filocalia.md şi pe pagina de facebook: Filocalia Charity Organization