Print Friendly Get a PDF version of this webpage

În fiecare zi învaț ceva nou. Astăzi, 20 decembrie 2013,  în timpul campaniei ”Fii solidar cu Moș Crăciun” organizate de AO „Filocalia” am primit o lecție deosebită. Am descoperit că dăruind un zîmbet poți face pe cineva fericit.

Dis-de-dimineață împreună cu prietenii mei voluntari am pornit spre satul Coșnița din raionul Dubăsari. Cîteva zeci de copii ne așteptau la Liceul ”Ion Creangă”. I-am prins urmărind un spectacol ce îi captiva în totalitate. Toți micuții erau atît de entuziasmați și atrași de ceea ce se întîmplă pe scenă! Erau într-adevăr fascinați de magia teatrului de păpuși. Am observat în ochii lor acel licăre de fericire și speranță. Îi priveam cu o deosebită plăcere.

Mai tîrziu copii în brațele Moșului ne-au recitat cele mai frumoase poezii. Feeria iernii ajunsese la inimile noastre datorită urăturilor și colindelor cîntate de cei mici. Primind cadourile mult așteptate ne bucuram și noi, voluntarii, de șansa de a îndeplini dorința cuiva în ajunul Crăciunului.

Cît e de simplu să devii fericit, cînd îi faci pe alții să simtă atenție și dragoste din partea ta! Mulțumesc pentru posibilitatea de a aduce zîmbetul celor mai triști ca noi.

În final îndemn pe toți care își doresc o minune de Crăciun să participe activ la campaniile organizate în toiul sărbătorilor de iarnă căci precum spunea Maica Tereza ”Nu există lucruri mărețe, doar lucruri mici cu o dragoste mare.”

Viorica-Valeria  Ciobanu, voluntar  AO ”Filocalia”