Print Friendly Get a PDF version of this webpage

Există zile când trebuie să ai grijă de sufletul tău. Există zile când celelalte din jurul tău se imaterializează iar tu zbori desupra norilor cu o exaltare nemaiîntilnită. O asemenea zi a fost la Chiperceni. Într-o ţară unde se văd semne de încălzire globală, acolo e singurul loc în care Moş Crăciun a găsit zăpadă. Probabil e semn de binecuvântare.  Se zice că e mai plăcut să dăruieşti decât să primeşti cadouri. Vă spun sincer, cu mâna pe inimă, aşa e! E un sentiment apartea când vezi bucurie pe faţa unui copil pe care soarta mai uita (cam des) să-l mângâie. Ochişorii uimiţi care se întreabă dacă chiar a venit Moş Crăciun şi pe la ei, e greu să-i uiţi!
Părinţi miraţi care se întreabă daca e aevea, dacă într-adevar copilul lui are posibilitatea să rasfoiască o carte frumoasă, o carte druită din suflet. Şi e cartea lui! Graba să apuce cât mai repede ce a primit din teama să nu i le ia cineva înapoi, te întristează, într-un fel. Copii trişti care simt bucuria doar de sărbatori, iar  în restul zilelor ajutându-şi parintii, în cel mai des caz doar bunica, ca un om matur.
Ochişori jucând în  lacrimi, timiditate în gesturi, tremur în glas, cam aşa poate fi descris sentimentul când un copil ţine un  cadou doar al său.
Iar pentru voluntarii Filocaliei, e încă o zi plină, o zi în care munceşti la academia lui Moş Crăciun, o zi în care devii spiriduş aducător de magie si feerie de iarnă.
Şi în final, cât de liniştit adormi seara, răsfoind amintirile zilei care abia a trecut. Cât de împăcat îţi este sufletul cînd ştii ca tu eşti motivul bucuriei unui copil, când te gândeşti că ajuţi un copil să simtă că e sărbătoare! Să-l convingi că Moş Crăciun totuşi există!
Şi poate că bunul Dumnezeu a lăsat nişte îngeri pe pământ, care să aibă grijă de cei mai săraci ca noi, de cei mai trişti ca noi, ca să împărţim din zâmbetul nostru, să-l dăruim şi celor care au prea puţine motive sa zâmbească!
”Fii solidar cu Moş Crăciun” – campania ce face o ţară să zâmbească în unison!
Fulga SĂRĂTILĂ

voluntara AO Filocalia