Print Friendly Get a PDF version of this webpage

În curând primăvara ne va bate în geam și în suflete: cu ghiocei, aer proaspăt, mărțișoare și mult-râvnita renaștere a naturii. Cu ocazia Mărțisorului, Asociația Obștească ”Filocalia” lansează la 10 februarie 2014 campania caritabilă: ” Un mărțișor face primăvara!” în cadrul căreia ne propunem să oferim un zâmbet primăvăratic bătrânilor (sub forma unui mărțișor și a unor pachete cu haine, produse alimentare și igienice de primă necesítate). Beneficiarii campaniei date sunt bătrâni solitari, bătrâni țintuiți la pat și împovărați de lipsuri materiale:

  • 17 persoane din Azilul de bătrâni din s. Călărășeuca, r. Ocnița
  • 30 persoane din Azilul de bătrâni din Șoldănești
  • 15 persoane din s. Coșnița, r. Dubăsari
  • 15 persoane din s. Costești, r. Ialoveni

Surse financiare pentru campania dată sunt planificate să se obțină prin organizarea unui BAZAR caritabil de felicitări și mărțișoare handmade, care se va desfășura în perioada 25 februarie – 01 martie 2014 în incinta magazinului Linella de pe adresa str. Dumeniuc 12 în fiece zi între orele 14.00 – 19.30. Cele peste 500 de mărţişoare vor fi create de către voluntari împreună cu copiii de la centrele sociale patronate de AO ”Filocalia”. Sperăm că cei care doresc să cumpere un mărţişor persoanelor dragi, sărbătorind astfel prima zi de primăvară, să o facă de la bazarul caritabil al campaniei “Un mărțișor face primăvara!”, astfel, cu banii obţinuţi,  AO ”Filocalia” va oferi în perioada 5 – 10 martie 2014 pachete cu alimente şi alte produse (pampers, medicamente) vârstnicilor aflaţi într-o situaţie materiala precară. Doritorii ne pot însoți în călătoria noastră spre localitățile rurale indicate mai sus.

În această campanie vom apela și la voluntarii noștri și la toți doritorii de a se implica să contribuie prin procurarea unor mărțișoare, sau prin donații materiale (haine, produse igienice etc) pentru un bunic…

AO ”Filocalia” are ferma convingere că există foarte mulți oameni de bună credință, cu suflet mare. Suntem o națiune care nu trebuie să ”se curbe sub povara bunătății sale”, ci să folosească această bunătate pentru a o canaliza în direcția necesară, ajutându-și aproapele aflat în nevoie.
Pentru detalii referitor la contribuții de orice fel, vă îndemnăm să ne vizitați pagina web:  www.filocalia.md sau să ne contactați direct la nr de tel. 068177007