Print Friendly Get a PDF version of this webpage

La data de 17 februarie am mers să vestim sosirea multaşteptatei primăveri minorilor din Penitenciarul nr. 10 din Goian, cu un master-class de confecţionare a Mărţişoarelor.

Cu noi a mers şi protoiereul Vasile Ciobanu, duhovnicul AO Filocalia. De această dată, sfaturile şi cuvintele sale de îmbărbătare şi mângâiere s-au îndreptat către băieţii deţinuţi. Părintele le-a povestit despre propriile încercări în viaţă şi i-a îndemnat la rugăciune, disciplină şi să depăşească cu bine această încercare a vieţii. Doritorii au primit în dar şi câte o carte cu rugăciuni.

Iar mai apoi, a venit rândul profesoarei Lidia Pruteanu şi a voluntarelor AO Filocalia să-i înveţe pe băieţi meşteritul mărţişoarelor. Tinerii s-au dovedit a fi destul de îndemânatici şi talentaţi. Până şi colaboratorii penitenciarului au încercat să meşterească micii vestitori ai primăverii.

O parte din mărţişoarele confecţionate vor fi dăruite copiilor aflaţi în custodia unui centru de plasament din capitală, iar restul le vor bucura pe bunicile, mamele sau surorile băieţilor.