Print Friendly Get a PDF version of this webpage

Pe 1 martie s-a încheiat un minunat Bazar caritabil organizat de AO „Filocalia” cu ocazia frumoasei sărbători naţionale a „Mărţişorului”. Bazarul din acest an a fost desfăşurat sub motto-ul „Un mărţişor face primăvara!”.  Ne-am convins şi de această dată că moldovenii sunt un neam cu suflet mare şi cu credinţă în puterea binefacerii.

La confecţionarea mărţişoarelor în acest an au participat copii de la Centrul Comunitar pentru copii şi tineri cu dizabilităţi fizice din Chişinău, copii de la Centrul social „Agapis” de lângă biserica „Sf. Dumitru” din capitală; de la Centrul social „Sf. Filaret cel milostiv” din Costeşti, Ialoveni; de la centrul de zi de lângă Liceul „Ion Creangă” din Coşniţa, Dubăsari şi de la liceul din regiunea Călăraşi.

Cele peste 250 de felicitări hand made şi cele peste 500 de mărţişoare şi-au găsit proprietarii, bucurându-i nespus pe copiii şi voluntarii care au muncit cu drag la ele, dar mai ales pe beneficiarii noştri – bătrânii social vulnerabili din 4 localităţi rurale ale Moldovei. O parte din bătrâni au fost vizitaţi de către echipa „Filocaliei” chiar în prima zi de primăvara, primind daruri şi mărţişoare, iar ceilalţi urmează să fie vizitaţi în perioada 8 – 15 martie 2014. Am reuşit să adunăm din vânzări aproape 5000 de lei care vor bucura atât copiii de la centrele sociale patronate de AO „Filocalia”, cât şi beneficiarii direcţi ai acestei campanii – bătrânii solitari.

Anul acesta am avut alături de noi 3 parteneri de încredere care au contribuit la buna desfăşurare a târgului şi anume: Reţeaua de magazine LINELLA, Teatrul „Eugen Ionesco” şi compania „Debtcollection Incasso”. Le mulţumim pentru participare activă la o cauză nobilă şi sperăm la o colaborare tot atât de reuşită pe viitor. De asemenea le mulţumim voluntarilor noştri care ne-au ajutat cu prezenţa, ideile şi creativitatea lor. Îi mulţumim în special: Tatianei Ungureanu, Cristinei Perebicovschi, Valeriei Mironov, Cristinei Gârdev,  Caterinei Luca şi lui Paul Vrabie pentru ajutor necondiţionat. Celor de la PNUD Moldova şi Chişinău Toastmasters club – un mulţumesc din suflet pentru că au fost atât de receptivi la mesajul nostru! Profesoarelor Victoria Balaţel şi Lidia Pruteanu le mulţumim pentru devotament şi muncă voluntară. Un mulţumesc separat zboară spre Belgia, unde a fost organizat de câțiva iniţiatori un Târg caritabil pentru moldovenii aflaţi în acea ţară, reuşind să adune suma de 430 euro din vânzarea mărţişoarelor.

Şi tuturor celor care au decis să procure mărţişoare şi felicitări anume de la AO „Filocalia”, cu toate că oraşul era plin de aceste mici simboluri tradiţionale ale primăverii le zicem –  un MARE mulţumesc!

Urmăriţi raportul fotografic pe pagina noastră de facebook şi cea de web până la data de 16 martie pentru a vă convinge de nobleţea acţiunilor voastre.