Print Friendly Get a PDF version of this webpage

Mirosind a viorele şi cu peste 40 de mărţişori în buzunare au ajuns cei 8 voluntari ai „Filocaliei” la 8 martie în localitatea Coşniţa, r. Dubăsari. Deja de câţiva ani am făcut un obicei din a merge anume la Centrul social „Casa speranţei” din Coşniţa în această zi de sărbătoare. Acolo ne întâmpină mereu zâmbitoarele doamne în etate – beneficiare ale centrului social. De această dată am făcut o excepţie şi nu am mers noi cu master-classuri, ci am fost instruiţi noi, cei 8 voluntari de către doamnele de la centru în arta decoraţiunilor din pănuş. Le-am răsplătit pe frumoasele doamne cu câte un cadou personalizat, câte un mărţişor confecţionat manual şi un buchet de viorele. Am privit toţi împreună un film alb-negru din tinereţea celor la care am venit în ospeţie. A urmat o masă mare la care am contribuit şi noi cu câteva delicii, dar care a fost în mare parte pregătită cu drag de doamnele din Coşniţa.

Apoi am mers pe la cele 15 bătrâne ţintuite la pat din localitate, împărţind produse alimentare şi igienice de primă necesitate, dar şi câte un mărţişor şi un mic dar de 8 martie.

Şi deoarece am avut parte de o zi superbă cu mult soare, am decis cu toţii să facem o plimbare spre Nistru. Pe drum spre râu am întâlnit pe doi dintre micii beneficiari ai noştri şi le-am dăruit şi lor câte un mărţişor şi învârtite proaspete, coapte din făina donată de către un bun creştin în cadrul campaniei noastre „Un mărţişor face primăvara”.

O zi cu multe zâmbete şi cadouri – ce poate fi mai frumos de 8 martie – Ziua Internaţională a femeii?