Print Friendly Get a PDF version of this webpage

 

La 10  mai, în centrul Chişinăului a luat naştere un mic Orăşel European, cu corturi reprezentative pentru fiecare ţară europeană, cu mâncăruri  şi băuturi tradiţionale ale acestora, precum şi alte activităţi interactive. 

Echipa Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii” a avut şi ea un cort în Orăşel European. AO „Filocalia” implementează un proiect cu asistenţa Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană, co-finanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare,care îşi propune să contribuie la promovarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului.Dat fiind acest fapt, voluntarii noştri au fost prezenţi şi ei la eveniment.

Ei au fost promotori ai încrederii într-un mod foarte creativ: au pictat copiilor simboluri ale Uniunii Europene pe faţă, au oferit vizitatorilor un master-class de confecţionare a cărţilor poştale pictate pe peliculă şi le-au desenat portrete. Un moment special l-a constituit crearea unei lucrări din piele sub supravegherea atentă a profesoarei noastre, Lidia Pruteanu. Lucrarea reprezenta logoul Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”.

În ciuda ploii din acea zi, cortul a fost luat cu asalt de doritori, iar bravii noştri voluntari nu prea au avut timp de odihnă.

Iar la 17 mai, a venit rândul Comratului să găzduiască Orăşelul European. Şi în această zi, voluntarii AO Filocalia au fost prezenţi la eveniment. Copiii din sudul ţării s-au bucurat să fie pictaţi pe faţă, să înveţe cum se lucrează la un vitraliu sau să confecţioneze diverse cărţi poştale.

Participarea la Zilele Europei a fost o experienţă nouă pentru Filocalia, dar care a adus multă bucurie la sute de copiii. Astfel, sperăm ca şi pe viitor să putem promova încrederea prin educaţie în cadrul unor astfel de evenimente.