Print Friendly Get a PDF version of this webpage

Pe parcursul lunilor martie, aprilie si mai, voluntarii AO Filocalia au mers cu regularitate la copiii de la Centrul de Resurse din s. Coşniţa r. Dubăsari. Scopul acestor vizite a fost unul nobil: de a cultiva în rândul lor dragostea faţă de lectură. Majoritatea dintre cei 16 beneficiari erau elevi de clasa a doua, care întâlneau dificultăţi la citit. Iar din cauza situaţiilor familiare precare – nu avea cine să se ocupe suplimentar cu ei.

Voluntarii noştri au făcut tot posibilul, ca într-un mod cât mai prietenesc şi original, să-i convingă să petreacă cât mai mult timp cu cartea în mână. Iar la final, ne-am ţinut promisiunea şi i-am adus pe harnicii mici cititori la un spectacol de teatru în Chişinău.

Duminică 25 mai, copiii au vizionat spectacolul „Fata babei şi fata moşneagului” la Teatrul „Luceafărul”. Costumele frumoase ale actorilor şi decorul au fost întregite şi de nişte melodii speciale. Copiilor le-a fost predată o lecţie importantă prin intermediul cântecelor din spectacol: „Chiar când alţii îţi fac rău, chiar dacă ajungi la greu, ţine minte cât trăieşti, – bine faci, bine primeşti”.

Iar după ce au mers pentru prima data la un teatru în viaţa lor, am poposit pe la McDonald’s, pentru a le potoli foamea micilor cititori. La fel ca şi semenii lor de aceeaşi vârstă, copiii au fost încântaţi de mâncarea, baloanele şi atmosfera de sărbătoare.

Şederea lor în Chişinău s-a încheiat c savuratul îngheţatei şi o plimbare prin Parcul Catedralei.

Le-am promis copiilor ca la toamnă, atunci când se vor întoarce din vacanţă, noi vom reveni la ei, pentru a ne povesti ce cărţi au mai citit pe parcursul verii.