Print Friendly Get a PDF version of this webpage

AO ‚,Filocalia’’ este foarte mândră de voluntarii săi, care sunt principala forţă în toate.Ei  oferă timpul, energia și abilitățile lor pentru a aduce zîmbetul pe fața copiilor, fiind răsplătiți doar cu bucuria din ochii persoanelor nevoiașe.

Implincîndu-se în diverse proiecte și activități, lucrînd în echipe sau de unii singuri, confruntându-se cu diverse situații și probleme, voluntarii dobândesc implicit noi abilități, noi cunoștințe, noi atitudini,noi competențe.

Familia de voluntari a AO ‚,Filocaliei’’ este mare, fiecare implicându-se activ în evenimente şi campanii. Pe parcursul maratonului festiv ,,Primăvara din sufletul copiilor’’ aceştia au demonstrat încă o data hărnicia şi străduinţa lor, aducând multă bucurie în sufletul micilor beneficiari. Fiind organizate,cu ajutorul voluntarilor, diferite excursii,serbări şi  vizite la teatru.Astfel, copii din s.Coșnița,r.Dubăsari au fost ajutați în descoperirea dragostei față de citit, iar copii din centrul pentru plasament temporar „Epitro’’ din or.Călărași au beneficiat de master class-uri pascale. Nu în ultimul rînd despre excursiile organizate la  „Casa Părintească’’ din s.Palanca,  la   „Mănăstirea Frumoasă’’ şi la „Casa Olarului’’ s.Hoginești, unde copiii  au descoperit tainele lucrului cu ceramica . Desigur bravii voluntari au aranjat bucatele pe  masă pentru copii și au avut grijă de aceștia.

Pentru a încheia frumos  maratonul festiv am decis să aducem copii într-o lume a poveştilor, plină cu bucurie şi cu soare. Aşadar de 1 iunie,alături de voluntarii noştri, am creat un eveniment, intitulat ,,Copiii în lumea poveştilor’’ unde a fost prezentă numai buna dispoziţie şi atmosfera de distracţie. O mulţime de jocuri şi cadouri au încîntat sufletele copiilor.Voluntarii mascați au creat un anturaj de poveste, făcînd ca  copilaşii să se simtă în lumea basmelor.  Au avut parte  și de momente hazlii, fiind implicați în  înscinarea unui fragment din poveste,în formarea a 2,3 costume – personaje și desenarea finalului poveștii din perspectiva lor, copii fiind îndrumați și ajutați de voluntari.În final  copii s-au ales cu emoții și amintiri de neuitat iar voluntarii cu o experiență inedită.