Print Friendly Get a PDF version of this webpage

AO Filocalia implementează în perioada 14-22 iulie, 2014, a IV-a ediție a proiectului Tabara de vară “Educație prin creativitate” care va avea loc la baza de odihnă “Dacia”, Vadu lui Vodă. Obiectivul proiectului este de a oferi pentru 34 de copii din familii social vulnerabile din Calarași, Speia, Drăgușeni, Costești și Chișinau, experiența taberei de vară care va include pe lângă odihnă un spectru larg de activități interactive și educative teoretice și practice conduse de către 10 pedagogi și artiști profesioniști. Proiectul va fi realizat cu ajutorul tinerilor voluntari din Moldova, Germania, Polonia, Spania și Bolivia.

Proiectul face parte din Programele sociale de educație organizate anual de către Asociație și este co-finanțat de către partenerul AO Filocalia, organizația germană KINDERMISSIONSWERK „Die Sternsinger“. Programul zilnic al taberei include lecții de etichetă, training-uri speciale, jocuri interactive și master-class-uri de creație – avand ca scop dezvoltarea capacităților creative și cognitive, abilităților de socializare, comunicare și exprimare, lucru în echipă, căpătarea încrederii în sine, integrarea copiilor în societate. Cei 34 de copii beneficiari au fost selectați dintre membrii celor 6 centre sociale patronate de către AO Filocalia din diverse localități din Moldova, în baza aptitudinilor creative și situației financiare dificile din familie.

Proiectul Tabara de vară “Educație prin creativitate” are de asemenea ca scop promovarea și implicarea tinerilor în activități de voluntariat. Astfel la Tabara de vară vor participa și 10 tineri voluntari AO Filocalia din Moldova si voluntari ADVIT din Germania, Polonia, Spania și Bolivia care vor asigura implementarea cu succes a activităților planificate și vor lucra cu copiii pe tot parcursul proiectului. Participarea voluntarilor are ca scop dezvoltarea capacităților lor de lider și mentor, abilităților de planificare și organizatorice, de comunicare și prezentare, de coordonare a proiectelor, lucru in echipă.

Tabăra de vară a avut un start reusit – toți participanții au savurat primele zile captivante, s-au cunoscut între ei și au învățat deja multe lucruri noi și interesante. Pentru mai multe noutăți despre activitățile taberei urmariți-ne pe paginile noastre Facebook, Twitter și Linkedin.