Print Friendly Get a PDF version of this webpage


O expoziție extraordinară a încheiat tabăra de vară “Educație prin creativitate” pentru copii din familii social vulnerabile de pe ambele maluri ale Nistrului. Expoziția a reflectat rezultatele foarte bune obținute de către toți participanții taberei – copiii, voluntarii și profesorii care au dat dovadă de multă creativitate, entuziasm și dedicație. Pentru mulți dintre copiii beneficiari acest eveniment a fost prima data când au avut ocazia să iasă la odihnă în afara satului sau orașului natal.

Programul taberei, deși intensiv, a inclus o varietate de activități care au adus bucurii și emoții pozitive tuturor și prin intermediul cărora toți participanții au învățat lucruri noi și și-au făcut noi prieteni. Maria Rebeja, participant la tabara, ne-a împărtășit impresiile sale: “M-a impresionat activităţile de aici, pentru că am învăţat să pictez pe sticlă, să brodez cu panglica. Am făcut cunoştinţa cu 3 ţări: Spania, Germania şi Polonia. Am învăţat câteva cuvinte în engleză care mă vor ajuta în viaţă. Mi-au plăcut voluntarii care mereu erau gata să ne ajute.”

Un rol deosebit l-a avut echipa internațională a tinerilor voluntari care au dăruit experiențe de neuitat copiilor. Tinerii din Moldova, Polonia, Spania, Germania și Bolivia s-au dedicat altora timp de 8 zile pline, organizând și coordonând la cel mai înalt nivel activități și evenimente ca jocuri educative, lecții de creație, dansuri, Miss Tabăra, și un carnaval de proporții. Voluntarul Alexei Ursachii ne-a mărturisit: “Sunt impresionat și mulțumit pentru organizarea acestei taberei din trei motive: 1. Am avut ocazia de-a participa la organizarea anumitor activități. 2. Experiența extraordinară în domeniul lucrului cu copii. 3. Pe lângă toate am reușit să mă distrez, să primesc doza de zîmbet pentru toată vara chiar poate  și pentru următorul an universitar. Îmi pare bine că am mai avut deosibita ocazie de a cunoște noi oameni, noi talente și caractere.”  Voluntarii au reușit să creeze o atmosferă productivă, de socializare și relaxare, încurajând copii să fie creativi, să comunice cu ceilalți semeni și să câștige încredere în sine. Ultima seară, zeci de lampioane au fost date drumul în cer – imagine inedită care cu siguranță va rămâne în memoriile celor prezenți.

A IV-a ediție a proiectului educațional AO Filocalia tabăra de vară “Educație prin creativitate” s-a încheiat cu succes demonstrând încă o data ca Dăruind din inimă facem lumea mai bună. AO Filocalia aduce sincere mulțumiri donatorilor, profesorilor și voluntarilor care au făcut acest proiect posibil.