Print Friendly Get a PDF version of this webpage

La 12.07.2014 am efectuat o vizită de lucru în s. Speia r. Grigoriopol pentru a vedea ce mai fac copiii din cele 3 ateliere de creaţie din şcoala din sat. Acestea au fost inaugurate în lunile martie şi aprilie s-a datorat proiectului “Încredere prin educaţie”, implementat în parteneriat cu AO “Надежда и будущее” cu asistenţa Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană, co-finanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, care îşi propune să contribuie la promovarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului.

În ziua vizitei noastre, aveau ore fetele de la atelierul de croitorie şi băieţii de la atelierul de lemnărie. Ne-am bucurat să admirăm deja primele creaţii vestimentare ale fetelor. Bucuroase că deja au maşini de cusut şi alte ustensile necesare de ultimă generaţie, fetele nu ezită să-şi pună în aplicare orice idee în creearea ţinutelor. De când a fost deschis atelierul, pentru ele nu mai există haine care să nu mai fie utile-orice bucată de stofă este transformată într-o haine ori accesoriu nou.

Nici băieţii din atelierul de lemnărie nu se lasă mai prejos. Ei muncesc de zor pentru a da formă bucăţilor de lemn. Se pot observa deja progrese în lucrările lor şi în mânuitul intrumentelor de sculptat în lemn.

La 1 septembrie, atunci când şcoala îşi va deschide din nou uşile pentru elevii săi, copiii doresc să organizeze o expoziţie, în care să prezinte colegilor lor, dar şi părinţilor, lucrările create până acum.