Print Friendly Get a PDF version of this webpage

Ajuta clopotelul sa sune pentru fiecare copil AO Filocalia 2014

Cu ocazia începutului noului an școlar AO “Filocalia” lansează a IV-a ediție a Campaniei de asistență socială „Ajută clopoțelul să sune pentru fiecare copil” care se va desfășura între 5 august – 5 septembrie 2014. Scopul campaniei este de a facilita integrarea în sistemul școlar a copiilor  din familii sărace și social-vulnerabile din Moldova (familii cu situație financiară dificilă, cu mulți copii, monoparentale) prin colectarea și distribuirea rechizitelor școlare, ghiozdanelor și ajutoarelor materiale.

Pentru că toți copiii au dreptul la educație și școală, vă invităm să contribuiți împreună cu noi la școlarizarea copiilor părinții cărora nu au posibilitatea financiară să o facă. Orice donație monetară și non-monetară este binevită. Puteți aduce donațiile direct la adresa noastră Strada Sfatul Țării 27, oficiul 12, Chișinău, Moldova, MD-2012, să donați prin transfer bancar. De asemenea puteți ajuta și prin răspândirea acestui mesaj.

Anul acesta se preconizează să acordăm ajutoare pentru 250 de copii din familii dezavantajate din mai multe localități ale țării: or.Chişinău, or.Sîngera, or. Călărași; or. Comrat; s. Chirsovo, Cangaz, Cioc-Maidan, r. Comrat; s. Cotiujenii Mari, r. Șoldănești; s. Trușeni, r. Strășeni; s. Grozești, r. Nisporeni; s. Speia, r. Grigoriopol; com. Costești, r. Ialoveni; s. Drăgușeni, r. Strășeni; s. Coșnița, r. Dubăsari. Copiii-beneficiari au fost selectați cu ajutorul autorităților locale și al echipei AO ”Filocalia”, conform situației financiare precare din familie.

La sfârșitul campaniei, „AO Filocalia va publica rezultatele obținute și detalii despre alocarea donațiilor, într-un raport narativ și financiar, garantând transparență totală și livrarea donațiilor la destinație.

Primele 3 ediții ale Campaniei respective din anii 2011, 2012 și 2013 s-au soldat cu succes, fiind ajutați circa 1000 de copii-beneficiari din toată țara. Cu ajutorul contribuțiilor financiare și mijloacelor materiale ale partenerilor și donatorilor locali și internaționali, precum și prin dedicația celor peste 50 de voluntari ai AO ”Filocalia”, rezultatele campaniilor precedente au fost impresionante și au întrecut estimările inițiale. Pentru detalii despre edițiile precedente puteți vizita site-ul nostru: 201120122013 .

Vă invităm de asemenea la 2 evenimente organizate de AO “Filocalia” în timpul Campaniei unde va avea loc colectarea donațiilor pe loc:

  • Orașul Chișinău – 17 august, ora 17:00, Parcul Ștefan cel Mare și Sfânt (lânga havuz)
  • Satul Speia, r.Grigoriopol  – 24 august, ora 17:00, Casa de Cultură

Ambele evenimente vor inlcude activități de divertisment pentru copii și adulți, printre care un program artistic cu participarea copiilor de diferite vârste, expoziție de fotografii, face painting, și master-class de creaţie și multe alte surprize pentru cei mici. Astfel copiii vor putea nu doar sa se distreze pe cinste, dar să şi învețe bucuria de a dărui semenilor care au nevoie de ajutor.