Print Friendly Get a PDF version of this webpage

Experiențele echipei  A.O. ‘’Filocalia’’ cu voluntarii internaționali continuă.

In perioada 03-26 septembrie, l-am avut alături de noi pe voluntarul internațional Ryosuke Tanaka din Tokyo, Japonia. In această perioadă voluntarii ‘’Filocaliei’’  împreuna cu el au fost implicați în diferite activități interesante pentru copiii din Centrul social ,,Sf. Filaret cel Milostiv” şi Centrul de resurse din s. Costești, r. Ialoveni; Centrul ,,Sf. Dumitru’’ din or. Chișinău şi Centrul ,,Epitrop’’ din or. Călărași.Totodată, micii beneficiari au fost entuziasmați  să învețe si câte ceva în limba japoneză. Pe lânga faptul că s-a implicat foarte activ în orice activitate a organizaţiei,  Ryosuke a cunoscut cultura țării noastre, îndeletnicirile lăsate din bătrâni și a văzut locuri noi și interesante.

La finele şederii sale în Moldova, l-am rugat să ne raspundă la câteva întrebări. A fost foarte receptiv:

-Ryosuke, ai mai făcut voluntariat înainte de vizita în Moldova?

-Nu, aceasta este prima mea experiența. Nu m-am gîndit că voi ajunge vreodată să fiu în rol de voluntar.

-De ce ai ales anume Moldova?

-Tot timpul am fost interesat de cultura Europei de Est, deaceea am intrat pe Google și am ales o țara mai puțin dezvoltată pentru că am dorit să combin voluntariatul cu turismul.

-Cum ne poți descrie experiența din Moldova?

-A fost o experiența absolut  diferită de cea pe care am trait-o pâna acum. Tot ce m-a înconjurat timp de aceste 23 de zile a fost absolut nou, dar foarte interesant.

-Ce înseamnă pentru tine să fii voluntar internațional?

-Pentru mine, aceasta înseamnă în primul rând să-ţi faci prieteni în orice călătorie și să te simți util în țara în care ești primit, înseamnă deasemenea să cunoști problemele și situația țării din interior.

L-am petrecut pe acest voluntar curajos şi am rămas, ca de obicei, mereu deschişi pentru noi voluntari indiferent din ce colţ al lumii vin.