Print Friendly Get a PDF version of this webpage

Vineri, 17 octombrie 2014, în şcoala din satul Speia din stânga Nistrului a avutloc un adevărat Bal al Toamnei. Acesta a avut menirea să celebreze frumuseţea şi bogăţia toamnei în cadrul Proiectului „Încredere prin Educaţie!”. Proiectul este implementat în parteneriat cu AO „Надежда и будущее”, cu asistenţa Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană, cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, care îşi propune să contribuie la promovarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului.

La expoziţia din cadrul evenimentului, oaspeţii au putut admira lucrări create de către copii în cele 3 ateliere (croitorie, lemnărie şi artă decorativă) deschise datorită proiectului.

Elevii au pregătit şi un program artistic, care s-a desfăşurat sub forma unui concurs între 5 clase. Membrii celor 5 echipe şi-au pregătit câte o carte de vizită, care a constat într-o gazetă de perete cu fotografii, desene, lucrări confecţionate de copii, precum şi creaţii proprii ale acestora.

Un bal al toamnei nu ar fi fost, desigur, un bal veritabil fără o Crăiasă. Astfel că următorul lucru făcut a fost de a alege Crăiasa Toamnei. Echipele i-au pregătit rochia şi coroniţa, iar toate Crăiţele au dansat şi au pictat câte un tablou tomnatic. Această îndeletnicire au putut-o exersa pe deplin în timpul orelor de artă decorativă din atelierul de creaţie.

După ce au mai prezentat câte un număr artistic, membrii echipelor s-au pus serios pe treabă şi au pregătit câte o mămăliguţă pentru a impresiona membrii juriului, care a fost format din reprezentanţi de pe ambele maluri ale Nistrului.

Balul a fost unul magic, care a lăudat şi a celebrat din plin frumuseţea şi bogăţia toamnei. Iar cât de curând urmează să aflăm şi echipa desemnată câştigătoare de către membrii juriului.