Print Friendly Get a PDF version of this webpage

,,Să nu uitaţi, fiilor şi rudeniilor, iubirea de săraci!’’

Sf.Filaret cel Milostiv

Ziua de 14 decembrie este considerată în calendarul ortodox ca ziua Sfântului Cuvios Filaret cel Milostiv, care este şi ocrotitorul Centrului de creaţie pentru copii ,, Sf.Filaret Cel Milostiv’’ din s. Costeşti, Ialoveni.

Cu ocazia acestei sărbători, copiii care fregventează atlierele de : pictură, ceramică, artă decorativă şi cântec religios şi-au expus în incinta bisericii “Sf. Nicolae” lucrările confecţionate, prin care au arătat munca depusă pentru crearea unor obiecte minunate. După încheierea expoziţiei, beneficiarii centrului au avut parte de o mică masă, unde şi-au adus aminte împreună cu profesorii lor de momentele frumoase petrecute în 7 ani de activitate. Tot în această zi voluntarii Filocaliei au mers la câţiva bătrini singuri şi la copii din familii social vulnerabile din s.Costeşti, pentru a le aduce o bucurie de sărbatori, pentru a-i face sa simtă feeria Craciunului!
Ne-am bucurat să-l avem alături de noi pe noul voluntar internaţional din Spania – Jesus. Ii urăm BUN VENIT şi îl felicităm cu prima sa activitate în cadrul AO « Filocalia ».