Print Friendly Get a PDF version of this webpage

Cel mai bun cadou de sărbatori pentru fiecare fiinţă este reuniunea unei familii fericite. Însă mulţi copii şi bătrâni nu au parte de această bucurie. Iar dacă întreaga familie este prezentă, uneori sărbătoarea este umbrită de sărăcie, frig şi tristeţe. În aceste împrejurări, echipa AO ”Filocalia” a încercat de sărbători să aducă o rază de speranţă şi să încălzească sufletele copiilor şi bătrânilor împovărați de nevoi.

Pentru a crea o atmosferă de sărbătoare, copiii din IP ”Serviciul de Asistenţă Psihopedagogică” din or. Călăraşi ne-au pregătit o surpriză, mascându-se în diferite personaje din povești și înscenând unele din basmele populare. S-a simțit atmosfera deosebită a sărbătorilor de iarnă, iar copiii au fost foarte receptivi și entuziasmați. Am finalizat activitatea noastră comună cu un master-clas interesant, în care copiii au lucrat în grupuri și au confecționat obiecte deosebite. Și ca la orice sărbătoare de iarnă, sacul Moșului a fost plin de cadouri pentru fiecare copilaș.

De asemenea, voluntarii ”Filocaliei”, pentru a aduce căldură sufletească în casele celor nevoiași, au mers cu daruri pentru copii și produse alimentare pentru familiile din or. Sângera. Iar familiile social vulnerabile din s. Drăgușeni, r. Strășeni, s-au bucurat că Moșul a trecut și pe la ei. Pe lânga dulciuri, jucării și produse alimentare, fetițele au primit și urechiușe de blană donate de Compania ,,SC Calivana Inc SRL’’, căreia îi mulțumim din suflet.

Aducem sincere mulțumiri profesorilor și elevilor din Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu”, or. Chișinău, și Liceului Teoretic ”Olimp”’, s. Costești, r. Ialoveni, pentru colectarea donațiilor – jucării, rechizite școlare și hăinuțe – care au fost distribuite familiilor din com. Cotiujenii Mari, r. Șoldănești, și întregului colectiv al Liceului Teoretic ”Vasile Vasilache” din or. Chișinău pentru colectarea de donații cu care au fost bucurați copiii din IP ”Serviciul de Asistenţă Psihopedagogică” din or. Călăraşi.

Le mulțumim din suflet tuturor persoanelor care nu sunt indiferente față de nevoile aproapelui. La mulți ani!