Print Friendly Get a PDF version of this webpage

După o viaţă plină de muncă şi sacrificii, únele persoane ajung să-şi trăiască bătrâneţile în singurătate. Multe dintre ele sunt abandonate și  uitate. Au fost și ei tineri, mulți au avut o familie, care însa , considerându-i o povara, i-au lăsat în voia sorții.

Ne-am obișnuit de ani buni să vedem în jurul nostru bătrâni care nu-și mai gasesc sensul, și care ar fi bucuroși de orice gest sau vorbă care să-i readucă la viață. Faptul că au fost părăsiți sau i-au pierdut pe cei dragi, îi face vulnerabili în fața vieții.

Cu pași grăbiți se apropie și primăvara  și pentru că acest anotimp vestește lumină și căldură , AO  “Filocalia” vrea să cultive și în sufletele bătrânilor  această stare de bucurie, prin lansarea  la 10 februarie  2015 a campaniei caritabile  ,,Un mărțișor face primăvară!’’ , ediția a II-a. Prin această campanie ne propunem să oferim un zâmbet primăvăratic batrânilor ( sub forma unui marțișor și a unor pachete cu haine, produse alimentare și igienice de primă  necesitate). Beneficiarii campaniei date sunt batrâni solitari, batâni țintuiți la pat și împovărați de lipsuri materiale din urmatoarele localitati:

  • 15 persoane din s. Costesti, r. Ialoveni
  • 15 persoane din s. Coşnita, r. Dubăsari
  • 22 persoane din azilul de batrini din s. Micleușeni, r. Strășeni

Surse financiare pentru campania dată sunt planifícate să se obțină  prin  organizarea unui TÂRG caritabil de felicitări și marțișoare handmade, care se va desfășura în perioada 11-13 februarie 2015 și 20-28 februarie 2015 în incinta magazinului Linella de pe str. Dumeniuc 12 în fiece zi între orele 16.00 – 20.00.  Aceste lucrări  vor fi create de către voluntari împreună cu copiii de la céntrele sociale patronate de  AO  “Filocalia”. Sperăm ca cei care doresc să cumpere un mărțișor persoanelor dragi, să o facă la târgul caritabil al campaniei “Un mărțișor face primăvara”, astfel cu banii obținuși , vom oferi în perioada 05-10 martie 2015 pachete cu alimente și alte produse de primă  necesítate vârstnicilor aflați într-o situație materială dificilă.

Ei sunt cei care au  educat si crescut generaţia noastră, si cei care au nevoie de noi acum, la bătrâneţe.  De ce sa nu fim alaturi de ei in asemenea clipe ale vietii? Trebuie sa constientizam faptul ca avem obligaţia morală de a-i susţine.

În campania dată vom apela și la voluntarii noștri și la toți doritorii de a se implica să contribuie prin procurarea unor felicitări și marțișoare , sau prin donații materiale (produse igienice, haine, etc.)  pentru a ajuta un bătrân.

AO “Filocalia” deja știe că există foarte mulți oameni cu suflet mare care sunt gata să facă un bine. Să nu ezităm, căci DAR din DAR se face RAI!