Print Friendly Get a PDF version of this webpage

Data de 13 martie 2015 a marcat  sfârşitul unei frumoase campanii caritabile, organizate de AO “Filocalia” – “Un mărţişor face primăvara”, ediția a II-a, care s-a desfășurat în perioada 10.02.2015–10.03.2015. Campania a avut scopul să ofere suport moral şi material persoanelor de vârsta a treia aflate în situaţii dificile.

În această frumoasă zi am fost la ultima noastră destinație – Azilul de bătrâni din s. Micleușeni, r. Strășeni. Acolo ne așteptau 23 bătrânei cu mari probleme de sănătate, dar totuși erau cu zâmbetul pe față și ne-au primit cu mare drag. Am dăruit câte un mărțișor fiecărui bătrân, ceea ce le-a adus multă bucurie. Am pregătit pentru ei o masa cu sârmăluțe, pateuri și fructe, iar la final toți au primit câte un pachet cu produse igienice și îmbrăcăminte. Pentru bucatele gustoase aducem mari mulțumiri bunelor gospodine, doamnelor Lidia Ciorbă și Zinovia Luca.

În această campanie, alături de noi au fost 2 sponsori locali de bază, care ne-au ajutat să desfăşurăm un târg caritabil inedit cu ocazia Mărţişorului: Reţeaua de magazine naţionale LINELLA și biserica ,,Sf. Nicolae’’ din s. Costești, r. Ialoveni, cărora le mulţumim mult pentru suportul acordat. Un mare aport în această campanie l-a avut și Biroul Relații cu Diaspora (BDR). Totodată, alături de noi au fost încă două magazine din s. Costești, care ne-au găzduit lucrările ce urmau a fi comercializate. În urma vânzărilor și cu ajutorul donațiilor din partea voluntarilor și a oamenilor cu suflet mare, am reuşit să adunăm suma de 4869 lei.

Cu banii adunaţi din vânzările marțișoarelor și felicitărilor hand-made am reuşit să bucurăm 53 de vârstnici din 3 localităţi ale republicii: de la Azilul din s. Micleușeni, r. Strășeni, mai mulţi bătrâni ţintuiţi la pat din s. Coşniţa, r. Dubăsari, și bătrâni solitari din s. Costeşti, r. Ialoveni. Vârstnicii au primit atât produse alimentare şi pachete cu produse igienice, cât şi cadouri cu ocazia sosirii primăverii. De asemenea, ei au primit haine aduse şi donate de către un prieten al ”Filocaliei”, Marco Kull, originar din Elveția.

Mulţumim încă o dată tuturor care s-au implicat în acest eveniment, în special voluntarilor care au fost alături de noi şi au oferit ajutor necondiţionat ca întotdeauna. Suntem profund recunoscători tuturor celor care au fost alături de noi și cu ajutorul cărora am reușit să facem tot ceea ce ne-am propus în această campanie.