Print Friendly Get a PDF version of this webpage

AO ”Filocalia” a implementat, în perioada 14-22 iulie 2014, a IV-a ediție a Proiectului Tabăra de vară “Educație prin creativitate”, care a avut loc la baza de odihnă “Dacia” din Vadul lui Vodă. Obiectivul Proiectului a fost de a oferi pentru 34 de copii din familii socialmente vulnerabile din Călărași, Speia, Drăgușeni, Costești și Chișinău experiența taberei de vară, care a inclus, pe lângă odihnă, un spectru larg de activități interactive și educative teoretice și practice, conduse de către 10 pedagogi și artiști profesioniști. Proiectul a fost realizat cu ajutorul tinerilor voluntari din Moldova și voluntari internaționali.

Proiectul face parte din Programele sociale de educație, organizate anual de către ”Filocalia”, și a fost cofinanțat de către partenerul Asociației, Organizația germană KINDERMISSIONSWERK „Die Sternsinger”. Programul zilnic al taberei a inclus lecții de etichetă, traininguri speciale, jocuri interactive și master-classuri de creație, având ca scop dezvoltarea capacităților creative și cognitive, abilităților de sociali-zare, comunicare și exprimare, lucru în echipă, căpătarea încrederii în sine, integrarea copiilor în societate. Cei 34 de copii beneficiari au fost  selectați dintre membrii celor 6 centre sociale patronate de către AO ”Filocalia” din diverse localități din Republica Moldova, în baza aptitudinilor creative și situației financiare dificile din familie.

Proiectul Tabăra de vară “Educație prin creativitate” a avut de asemenea ca scop promovarea și implicarea tinerilor în activități de voluntariat. Astfel, la Tabăra de vară au participat 10 tineri voluntari AO ”Filocalia” din Moldova și voluntari ADVIT din Germania, Polonia,Spania și Bolivia, care au asigurat implementarea cu succes a activităților planificate și au lucrat cu copiii pe tot parcursul Proiectului. Participarea voluntarilor are ca scop dezvoltarea capacităților lor de lider și mentor, abilităților de planificare și organizatorice, de comunicare și prezentare, de coordonare a proiectelor, de lucru în echipă.

Programul taberei, deși intensiv, a inclus o varietate de activități care au adus bucurii și emoții pozitive tuturor și prin intermediul cărora toți participanții au învățat lucruri noi și și-au făcut noi prieteni.

A IV-a ediție a Proiectului educațional al AO ”Filocalia” Tabăra de vară “Educație prin creativitate” s-a încheiat cu succes, demonstrând încă o data că, dăruind din inimă, facem lumea mai bună. Asociația aduce sincere mulțumiri donatorilor, profesorilor și voluntarilor care au făcut posibil acest proiect.