Print Friendly Get a PDF version of this webpage

Proiectul face parte din Programele sociale de educație organizate anual de către Asociație și este co-finanțat de către partenerul
AO Filocalia, organizația germană KINDERMISSIONSWERK „Die Sternsinger“. In cadrul proiectului s-au preconizat vizite la muzeele naționale, organizarea expozițiilor cu lucrările copiilor, astfel încât să se contribuie la cultivarea pentru sentimentul de frumos și apreciere pentru muncă în general.

Obiective:

  • Depistarea copiilor care provin din familii social vulnerabile pentru a primi o educație adecvată;
  • A crește socializarea și integrarea în societate a copiilor care provin din familii social vulnerabile, neprivilegiate, prin dezvoltarea sociabilității și integrarea în societate a copiilor care provin din familii defavorizate, vulnerabile, prin dezvoltarea aptitudinilor artistice;
  • A cultiva dragostea și aprecierea pentru muncă în general, pentru artă și patrimoniul cultural și național;
  • A promova valorile morale în societate;
  • A preveni abandonul școlar;
  • A evita desparțirea familiilor prin prevenirea migrației.

Perioada de desfășurare: 01.04.2014 – 28.02. 2015

Grupul-țintă:

40 tineri care provin din familii social vulnerabile si copii ai căror părinți sunt plecați peste hotare, cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani:

Așteptări: 20 de tineri vor învăța sculptura în lemn;

20 de tineri vor învăța ceramica.

Rezultate: La lecțiile de sculptură, băieții vor învăța să sculpteze, dar totodată vor face diferite obiecte utile din lemn și linguri, cuțite, ferestre, uși etc.În viitor acești copiii vor putea să aibă o profesie, ca, de exemplu, să lucreze într-o fabrică de mobilă. De asemenea, vor avea posibilitatea să preia comenzi de la săteni.

La lecțiile de ceramică, tinerii vor învăța cum să facă diferite suvenire, veselă și obiecte casnice.