Print Friendly Get a PDF version of this webpage

A.O. Filocalia a început realizarea proiectului: „Arta culinară pentru eleviii din “Liceul Teoretic I.Creangă” din s. Coșnița, raionul Dubăsari “ .

Scopul: Acest proiect își propune să ofere șanse mai bune pentru 20 fete din familii social vulnerabile din mediul rural (satul Coșnița), oferindu-le posibilitatea de a obține abilități practice într-un domeniu important din viață – culinăria. Prin aceasta, fetele vor dobândi cunoștințe pentru viața lor de zi cu zi, dar și pentru o ocupație care este întotdeauna solicitată pe piață.

Beneficiari direcți: ​​20 elevi din clasele 5-9, care vor fi direct implicați în proiect și care au un interes direct în dobândirea de competențe practice și cunoștințele în domeniul culinar și poate pentru a obține o profesie de viitor în aceeași câmp.

Rezultatele preconizate ale proiectului:

1.) Amplasarea unei bucătării în Liceului “Ion Creangă» din satul Coșnița.

2.) 15 fete din familii social vulnerabile vor obține abilități teoretice și practice în domeniul culinar.

3.) 15 fete din familii social vulnerabile vor învăța să depășească situațiile dificile din familiile lor, cu sprijinul cadrelor didactice și a altor participanți la cursurile de culinărie.

4.) 15 fete din familii social vulnerabile vor primi șansa de a avea un venit bun, având un loc de muncă decent în viitor, care va asigura independența financiară.

5.) Nivelul de auto-încredere a fetelor va crește.