Print Friendly Get a PDF version of this webpage

La data de 21.05.2015, a fost realizat trainingul ,,ARTA CULINARĂ – ARTA GOSPODINELOR’’, care avut loc în Liceul Teoretic ,, Ion Creangă din s. Coșnița, Dubăsari. La training au fost prezente 20 fete interesate de arta culinară, care din septembrie 2015 vor participa la lecțiile de culinărie. Acest training s-a realizat în cadrul proiectului „Arta culinară” pentru elevii din “Liceul Teoretic I.Creangă” din s. Coșnița, raionul Dubăsari “ , care are ca scop să ofere șanse mai bune pentru 20 fete din familii social vulnerabile din mediul rural (satul Coșnița), oferindu-le posibilitatea de a obține abilități practice într-un domeniu important din viață – culinăria. Prin aceasta, fetele vor dobândi cunoștințe pentru viața lor de zi cu zi, dar și pentru o ocupație care este întotdeauna solicitată pe piață. Trainerul a fost Cristina Berescu – bucătar superior la Restaurantul Seasons Brasserie de la Centrul Comercial Malldova, mun. Chișinău.

Trainingul a fost realizat cu scopul ca fetele să înteleagă ce vor include orele de arta culinară. Pe parcursul trainingului au fost abordate următoarele teme
• Metode de precauție la pregătirea bucatelor;
• Avantajele lecțiilor de culinărie;
• Aranjarea unei mese;
• Aranjarea tacâmurilor;
• Reguli de servire la masă;
La final, fetele au vazut cum se pregătește salata Doina – preparat național care pezintă prelucrarea si aranjarea primară a legumelor.