Print Friendly Get a PDF version of this webpage

În perioada 10 februarie -15 martie 2016, AO Filocalia  a desfășurat  campania caritabilă ,,Dăruind din inimă, facem lumea mai bună’’, I-a ediție!, care are ca scop  să ofere suport moral şi material persoanelor aflate în situaţii dificile și să le dăruiască un zâmbet primăvăratic. Sponsorul general al campaniei a fost  Compania de asigurări ,,Donaris – Vienna Insurance Group”.Beneficiarii  Campaniei au fost 230 de copii, 53 de batrâni și 25 de familii nevoiașe din următoarele localități:

  • s. Coșnița, r. Dubăsari;
  • s. Costeşti, r. Ialoveni;
  • s. Hârbovăț, r. Călărași;
  • s. Congaz , or. Comrat
  • r. Şoldăneşti;
  • Penitenciarul nr.10 din Goian;
  • or.Comrat;
  • mun. Chișinău.

 

În cadrul campaniei, AO Filocalia a desfășurat un Târg caritabil de Primăvară la rețeaua LINELLA între 25 februarie-05 martie cu comercializarea mărțișoarelor hand made confecționate de voluntarii beneficiari ai organizației. Totodată, la rugămintea  IM „Incaso” SRL, voluntarii noștri au confecționat 210 mărțișoare. În acest context, le exprimăm profunda recunoştinţă reprezentanţilor sus-numitelor centre comerciale pentru promovarea Campaniei noastre şi le urăm succese mari în anul 2016, sperând la noi colaborări frumoase pe viitor.

În perioada 01-20 martie, împreună cu devotaţii voluntari ai organizaţiei şi cu sponsorii Campaniei, am reuşit să aducemun zâmbet primăvăratic și să mai ștergem din tristețea de pe fețele  mai multor beneficiari.

Astfel, 150 de copii din Centrele de resurse “Lucik solnța “ din s. Kongaz , ”Fidanjik” din r. Comrat;  Centrul de Plasament al Copilul ,,REGINA PACIS”; Internatul pentru copiii hipoacuzi din s. Hârbovăț, s-au bucurat de dulciuri și au participat la master clasuri educative cu tematica frumosului, iar minoriii de la Penitenciarul nr.10 din Goian au fost serviți cu clătite pregătite de voluntarele noastre gospodine.

Și pentru că nimic nu e mai  frumos decât un zâmbet de batrân care se bucură de o vorbă caldă și o mângâiere, de aceea nu au fost uitați nici 53 de vârstnici din s. Coşniţa, r. Dubăsari, s. Costești,r.Ialoveni și r.Șoldănești, primind în produse de primă necesitate și câte un mărțișor – simbol al primăverii. De asemenea, mai multe familii cu mulţi copii au primit pachete cu produse alimentare şi igienice

Aducem deosebite mulțumiri pentru colaborare şi sprijin următoarelor persoane juridice: reţeaua naţională de magazine LINELLA;  IM „Incaso” SRL; biserica „Sf. Nicolae” din s. Costeşti, r. Ialoveni și tuturor persoanelor fizice  implicate:Corina Erșov, Veronica Pascari, Iana Chirova, Alina Marandici. De asemenea aducem mulțumiri voluntarilor pentru aportul depus în această campanie.

Sperăm ca astfel de campanii să devină o tradiţie în societatea noastră şi tot mai mulţi oameni să se implice în ajutorarea celor care cred în bunatatea omeneasca.