Print Friendly Get a PDF version of this webpage

În perioada 20 noiembrie 2017 – 30 ianuarie 2018, AO Filocalia a desfășurat a VII-a ediție  a Campaniei caritabile „Fii solidar cu Moş Crăciun”. Acest eveniment a avut ca scop să ajute cât mai multe persoane socialmente vulnerabile, totodată, dezvoltând conceptul  „Dar din dar”,  și să amintească celor ce nu duc lipsuri că există oameni care au nevoie de susținerea lor. Nu e complicat să facem un bine şi nu este neapărat să fim milionari pentru a-i putea ajuta pe alţii, important e să dorim acest lucru şi să fim sensibili la problemele celor din jur. În această perioadă, toți donatori au demonstrat cu mult curaj că problema săraciei nu este una străină pentru ei. Cu ajutorul lor am reuşit să desfăşurăm mai multe activități decât ne-am propus iniţial. Astfel, beneficiari ai Campaniei au fost 550 de copii, 85 de familii nevoiașe, 70 de persoane în etate din următoarele localități: Costeşti, Ialoveni;  Coșnița, Dubăsari; Congaz, Comrat;  Hârbovăț, Călărași;  Zgurița, Drochia; Drăgușeni, Strășeni;  Cotiujenii Mari, Șoldănești;  Sălcuța, Căușeni; Chiperceni, Orhei.

Pe lângă faptul că acești beneficiari au primit pachet cu produse alimentare, produse igienice, haine, încălțăminte, jucării, dulciuri și fructe, 80 copiii de la Centrul ,,Sf. Filaret cel Milostiv’’ din s. Costești, Internatul pentru copii hipoacuzi din Hârbovăt, și Centrul de Resurse din s.Coșnița, au  participat la un matineu și un spectacol  la Teatrul de Păpuși Licurici și Teatrul Luceafărul din Chișinău.

Totodată, în perioada 09 decembrie-15 ianuarie 2018, la Teatrul de Păpuși Licurici, a fost expusă expoziția cu genericul ,, Talentele depășesc secole, unde au fost expuse lucrările beneficiarilor de la Centrul de Creație pentru copii și tineret ,,Sf.Filaret cel Milostiv’’, cu ocazia a 10 ani de activitate a Centrului.

La apelul lansat de Filocalia au reacționat nu doar persoanele mature care cunosc foarte bine problemele vieții, ci și copii, voluntarii Filocaliei.

Nu am fi putut realiza aceasta fără ajutorul unor oamnei cu sufletul mare care merită toate mulțumirile și plecăciunile noastre. Astfel, aducem mulțumiri cordiale pentru Vienna Insurance group din Austria, IM ,,Biroul de Cretit’’ SRL, Biserica ,,Sf. Ierarh Nicolae’’ din Costești, Ialoveni, Elena Maxim, Tatiana Lupacescu, Corina Sansonnene, Semira Tauzi, Marcia Daenzer și Diaspora din Eleveția, Gheorghe și Elena Diaconu, Tatiana și Natalia Zaporojeț, Cristina Cobîlaș, Corina Erşov, Cristina Ciobanu, Bogdan Ciobanu şi Alina Loboda și Diaspora din Belgia, Igor şi Elena Popov, Alexei și Mihaela Ursachi, Elena Munteanu, Dmitrii şi Iulia Teterea, Galina Midoni, d.Ecaterina și Lidia Bivol pentru donații financiare, haine, încălțăminte, jucării și dulciuri. Zâmbetele de pe buzele copiilor nevoiași, bucuria din ochii lor, cuvintele de recunoștință ale bunicilor noștri au dovedit că Campania FII SOLIDAR CU MOȘ CRĂCIUN a avut sens! Nu putem să-i ajutăm pe toţi cei defavorizaţi, dar campaniile organizate de AO „Filocalia” sunt un bun exemplu al faptului că oameni de bună credinţă, dornici de a se implica, sunt din an în an tot mai mulţi şi asta ne convinge că suntem o naţiune cu suflet mare…